Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Συνάντηση, στην οποία μετέσχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, μεταξύ των 14 Δημάρχων των πόλεων που διεκδικούν την ανάδειξή τους σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και των Υπουργών Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. Η συνάντηση διεξήχθη στο Υπουργείο Εσωτερικών και σ’ αυτήν αποφασίσθηκε η Κυβέρνηση να έχει αποκρυσταλλώσει τη θέση της μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2016 στα εξής ζητήματα:

  1. Προσδιορισμός της οικονομικής συμβολής εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών προς την πόλη που θα επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
  2. Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της δυνατότητας του Δήμου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021να έχει την επιλογή να συγκροτήσει πολυμετοχική Ανώνυμη Εταιρεία, που θα αναλάβει τη διοργάνωση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας έξω από τις διαδικασίες που ισχύουν για το δημόσιο λογιστικό, για λόγους ευελιξίας και αποτελεσματικότητας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κατά την εισήγησή του, κινήθηκε ακριβώς στην αναγκαιότητα επίλυσης του θεσμικού και του οικονομικού ζητήματος, είχε δε διαμορφώσει την εισήγησή του μαζί με στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21.

Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα την Τετάρτη 23 του μήνα, για συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech