Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πραγματοποιήθηκε η αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου και της Ακρίτα

Σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, γύρω στις 14.40, τέθηκε σε εφαρμογή η αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα της από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών, σε εφαρμογή αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Με την παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας απομακρύνθηκαν τα τελευταία σταθμευμένα οχήματα, ώστε να δοθεί σε χρήση με κατεύθυνση προς Φαρών ο νότιος κλάδος της οδού Βασιλέως Γεωργίου. Λίγο αργότερα, με το γύρισμα ενός διακόπτη, άρχισε η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στη συμβολή Αριστομένους και Βασιλέως Γεωργίου, με ρύθμιση που επιτρέπει τη στροφή αριστερά. Επίσης, αφαιρέθηκε η σήμανση που απαγόρευε τη στροφή αριστερά στη Βασιλέως Γεωργίου από την Αριστομένους.

 

ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΡΙΤΑ,

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ

Επίσης, αμφιδρομήθηκε η οδός Ακρίτα, στο τμήμα της από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τη Βασιλίσσης Όλγας. Δηλαδή, η κυκλοφορία στο δυτικό κλάδο της οδού έχει πλέον κατεύθυνση προς νότο (προς Παραλία) και διατηρεί προτεραιότητα έναντι της Βασιλίσσης Όλγας.

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης τόνισε ότι οι αμφιδρομήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εφαρμογή αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν κυκλοφοριακών μελετών. Για δε την αποτροπή συνέχισης της κυκλοφορίας στην Αριστοδήμου προς νότον, στη συμβολή της με τη Βασιλέως Γεωργίου, ανέφερε πως τα δεδομένα της μελέτης κυκλοφορίας έδειξαν πως τις καθημερινές το 80% των οδηγών που έφθαναν από την Αριστοδήμου στη συγκεκριμένη διασταύρωση, προτιμούσαν τη στροφή δεξιά στη Βασιλέως Γεωργίου.

Ο Εντεταλμένος για θέματα Κυκλοφοριακού Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Δημόπουλος τόνισε πως η μετάπτωση σε αμφίδρομη κυκλοφορία έγινε χωρίς πρόβλημα, αφού είχε προηγηθεί κατάλληλη προεργασία από τη Δημοτική Υπηρεσία. Ζήτησε, επίσης, από τους οδηγούς να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή δεδομένης αυτής της σημαντικής αλλαγής στο κέντρο της πόλης, να σέβονται τη σήμανση και να υπακούουν στις υποδείξεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατά το αρχικό στάδιο της εφαρμογής αμφίδρομης κυκλοφορίας, τροχονόμοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία υποδεικνύοντας τη δυνατότητα στροφής από την Αριστομένους στη Βασιλέως Γεωργίου.

 

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορείτε να δείτε εδώ κείμενο με τις ρυθμίσεις που ισχύουν, μεταξύ των οποίων η ελεγχόμενη στάθμευση σε τμήμα της οδού Βασιλέως Γεωργίου.
Μπορείτε να δείτε σε σχεδιάγραμμα εδώ όσον αφορά στη Βασιλέως Γεωργίου από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τα σημεία όπου επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου απαγορεύεται και τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.

Τονίζεται ότι έχουν ήδη ληφθεί τα αναγκαία μέτρα και θα ληφθούν και άλλα εφόσον είναι απαραίτητο, για την ορθή και ασφαλή εφαρμογή των εν λόγω αμφιδρομήσεων.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ,

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ

Επισημαίνεται ότι με την αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο, αυτό της διάνοιξης και θέσης σε κυκλοφορία ενός δρόμου καίριας σημασίας, αξίας άνω των 12 εκατ. ευρώ. Η Καλαμάτα αποκτά ακόμη μία είσοδο – έξοδο, μέσω της οποίας θα έχει κανείς γρήγορη πρόσβαση προς και από τον περιμετρικό της πόλης, του οποίου επίκειται η ολοκλήρωση. Η Βασιλέως Γεωργίου θα χρησιμεύσει ιδιαίτερα στους επισκέπτες της πόλης, καθώς θα επιτρέπει την ταχεία έξοδο από την Καλαμάτα αλλά και την εύκολη είσοδο σ’ αυτήν, ενώ θα είναι πολλαπλώς χρήσιμη και στους κατοίκους της, όπως και στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech