Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες στο Δημαρχείο

Σήμερα, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ο Γιώργος Δέδες, Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισκέφθηκε το Δημαρχείο, στις 10.30 το πρωί και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία Αντιδημάρχων, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και του Υπουργείου και των Βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Πέτρου Κωνσταντινέα.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο κ. Δέδες γνωστοποίησε στο Δήμαρχο ότι ικανοποιούνται τα εξής αιτήματα του Δήμου ως ακολούθως:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ

ΑΠΟ ΘΟΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΔΟΝΤΑ

  1. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, δεσμεύθηκε πίστωση ποσού 2.952.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης αναθεώρησης και του ΦΠΑ, για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας» και εγκρίθηκε η μεταβίβαση της ανωτέρω πίστωσης στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Γ. Δέδες επέδωσε στον Π. Νίκα τη σχετική απόφαση
  2. Το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει με ποσόν 950.000 ευρώ περίπου την επικαιροποίηση και ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του masterplanτου λιμένα Καλαμάτας, που θα οδηγήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής ώστε το λιμάνι της Καλαμάτας βαθμηδόν να κατακτήσει τη θέση που προβάλλεται από τη γεωστρατηγική του σημασία, όπως επεσήμανε ο κ. Δέδες. Ο Γεν. Γραμματέας ανέφερε πως στο σχεδιασμό ένταξης σημαντικών λιμανιών της χώρας στο «πακέτο Juncker» περιλαμβάνεται το λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς έχει ιδιαίτερη σημασία, που αφορά και στον τουρισμό και στις μεταφορές, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και του Ελλαδικού χώρου.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΪΚΩΝ

Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε ακόμη στην έγκριση από τη Βουλή της αναθεώρησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του «Μορέα», που θα οδηγήσει στην αποπεράτωση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης. Περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση του περιμετρικού Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου, το Σεπτέμβριο του 2016. Μάλιστα, στο πλαίσιο αποπεράτωσης του περιμετρικού θα περιληφθεί η κατασκευή πλήρως λειτουργικών των κόμβων Καρέλια (με κατασκευή του συνδετήριου τμήματος με την οδό Αθηνών) και Λαιΐκων (δημιουργία σύνδεσης με τον περιφερειακό).

Ο Γεν. Γραμματέας έκανε λόγο για μείωση διοδίων στον αυτοκινητόδρομο. Επίσης, τόνισε πως με τη νέα σύμβαση ο «Μορέας» υποχρεούται να παραδώσει, με δωρεά, μέχρι τέλους του 2016 πλήρεις και ώριμες μελέτες εφαρμογής των οδικών τμημάτων Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα, προϋπολογιστικής αξίας 12,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 θα πραγματοποιηθεί αναβάθμιση των εισόδων της Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και επέδωσε στο Γεν. Γραμματέα αντίγραφο της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας και βιβλίο για την Καλαμάτα κατά τα τέλη του 19ου και μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα.

DSCN9955_Medium.JPGDSCN9958_Medium.JPGDSCN9959_Medium.JPGDSCN9960_Medium.JPGDSCN9961_Medium.JPGDSCN9963_Medium.JPGDSCN9964_Medium.JPGDSCN9967_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech