Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Χορωδίες τραγούδησαν στη φωταγώγηση δένδρων στη Μικρή Μαντίνεια και στη Βέργα

Στη Μικρή Μαντίνεια, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο και για πρώτη φορά στη Βέργα, στο Δημοτικό Κατάστημα, φωταγωγήθηκαν Χριστουγεννιάτικα δένδρα το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2015. 

Στη Μικρή Μαντίνεια, όμως, φωταγωγήθηκε και καράβι, χάρη στη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, καθότι το όμορφο αυτό χωριό του Δήμου Καλαμάτας είναι παραθαλάσσιο. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας παιανίζοντας, καθώς και χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας πλαισιωμένη με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μαντιναίοι», που απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ οι γυναίκες του Συλλόγου ετοίμασαν και προσέφεραν σε όλους μανιάτικα λαλάγγια.

Σημειώνεται πως πολλοί κάτοικοι της Μικρής Μαντίνειας προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τρίτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Στη Βέργα, το δένδρο φωταγωγήθηκε παρουσία πολλών παιδιών, ενώ παιδική χορωδία τραγούδησε Χριστουγεννιάτικους σκοπούς, κερδίζοντας το χειροκρότημα όσων παρίσταντο. Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας παρουσίασε ελληνικά και ξένα ακούσματα για τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, ενώ ακολούθησε κέρασμα στο δημοτικό κτήριο.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους πολίτες - και στις δύο Κοινότητες - να έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν τα πρωτόγνωρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τονίζοντας πως θα έλθουν καλύτερες ημέρες αν είμαστε ενωμένοι, υπό τη σκέπη των παραδόσεων και των ιδανικών των Ελλήνων. Τόνισε, επίσης, την αξία της ενότητας και της συνεννόησης για την υπέρβαση της δύσκολης καμπής στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech