Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 7 Δεκεμβρίου 2015

Στην 21η/2015, κατεπείγουσα, συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 14.00. Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε 14 αποφάσεις, εκ των οποίων 2 εκτός ημερησίας διατάξεως. Οι σημαντικότερες αποφάσεις είναι οι εξής:

1. ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Μονάδων (Δ΄ Δόση 2015), εγκρίθηκε η επιχορήγησή τους με το συνολικό ποσό των 162.795,16 €, το οποίο κατανέμεται ανά Σχολική Επιτροπή ως εξής:

1.       Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 82.795,16 €

2.       Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 80.000,00 €. 

 

2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΒΕΡΓΑΣ
ano-kato-verga
Εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που αποτελεί μεγάλη παρέμβαση για την τουριστική ανάπτυξη της Άνω Βέργας, περιοχής όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί συγκροτήματα τουριστικών κατοικιών, ταβέρνες, η πίστα ανεμοπτερισμού (με τη συμβολή του Δήμου) κ.ά.
Υπενθυμίζεται ότι μειοδότης έχει αναδειχθεί η εταιρεία Εύκτιτος Τεχνική, η οποία προσέφερε έκπτωση 9,57% επί προϋπολογισμού 612.000,01 € με το ΦΠΑ, όσον αφορά στην Πράξη «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» - άξονας ΟΠΑΑΧ.
Πρόκειται για σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.582 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας. Η διαδρομή θα συντομευθεί από 20 χιλιόμετρα σε 8, ενώ θα γίνει και ασφαλέστερη. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τμηματική ισοπέδωση οδοστρώματος, τμηματικό καθαρισμό και διάστρωση περίσσιων υλικών εντός της υπάρχουσας τάφρου, υπόβαση από ΑΑΑ, κατασκευή επί όλου του μήκους του δρόμου επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα, κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών Φ 800 σε σημεία όπου είναι αναγκαίο, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα φροντίσει ώστε η σύνδεση αυτού του οδικού τμήματος με τον κοινοτικό δρόμο της Κάτω Βέργας να γίνει με τρόπο ομαλό.
 
3. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΔΑ
Για το έργο «Ανάπλαση πεζοδρόμων Αγίου Νικολάου, κεντρικής οδού & πλατείας Αγ. Βασιλείου στην Τ.Κ. Λαδά Δήμου Καλαμάτας», εγκρίνεται η παράταση της προθεσμίας μέχρι 31/12/2015, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.
Οι εργασίες στο Λαδά αναδεικνύουν την ομορφιά του χωριού αυτού και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του και συνίστανται, μεταξύ άλλων, σε κατασκευή λιθόστρωτων επί μήκους πολλών δεκάδων μέτρων.  Σημειώνεται πως οι διερευνητικές τομές που εκτελέσθηκαν – με την επίβλεψη της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων - έδειξαν πως δεν υπήρχε παλιό καλντερίμι στα σημεία όπου εκτελείται το έργο.
Η παρέμβαση αυτή έχει προϋπολογισμό μελέτης 182.524 ευρώ και ο ανάδοχος Naquatec AE προσέφερε έκπτωση 44,02%. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από εθνική δαπάνη.
 
 

 4. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ Thouria kivolithoi

Για το έργο «Συμπλήρωση επίστρωσης με κυβόλιθους στη Θουρία» εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας μέχρι 30/01/2016, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.

 

 5. ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ

podil-ag-flwros

Σχετικά με την εκτέλεση εργασιών του έργου «Κατασκευή ποδηλατόδρομου Αγίου Φλώρου» δόθηκε έγκριση για την παράταση της προθεσμίας μέχρι 31/12/2015.
 
6. ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

neo dimarxeio

Το έργο μετασκευής του παλιού Νοσοκομείου σε νέο Δημαρχείο βαίνει προς ολοκλήρωση, καθώς διενεργούνται οι τελευταίες εργασίες για τη γεωθερμία και το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε την έγκρισή του για παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών μέχρι 29/02/2016, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας. Σημειώνεται πως το έργο εκτελείται με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
7. ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΔΡΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
Εγκρίθηκε η διενέργεια της παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Κλαδέματα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δένδρων», προϋπολογισμού 73.809,84 € με ΦΠΑ.
 
 
8. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ PRESS-CONTAINER
Δόθηκε έγκριση σχετικά με το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής για την «Προμήθεια δύο (2) ρυμουλκών και τεσσάρων (4) ημιρυμουλκούμενων με σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων χωρητικότητας 60m3».
Η απόκτηση σταθμού μεταφόρτωσης με press-containers συνεπάγεται παύση των δρομολογίων 14 απορριμματοφόρων καθημερινά δύο φορές, προς και από τη Μαραθόλακκα, κάτι που θα υπηρετήσει το στόχο μείωσης του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων και θα βελτιώσει τη διαδικασία.
Το σχετικό υποέργο, με χρηματοδότηση που προέρχεται από το ΥΠΕΚΑ / ΕΠΠΕΡΑΑ, έχει τίτλο «Προμήθεια δύο (2) ρυμουλκών και τεσσάρων (4) ημιρυμουλκούμενων με σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων χωρητικότητας 60m3» και μειοδότης σε σχετικό διαγωνισμό αναδείχθηκε η Βιομηχανία Ειδικών Κατασκευών Α. Καούσης ΑΕ, έναντι 725.700 ευρώ με το ΦΠΑ, επί προϋπολογισμού μελέτης 762.600 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
 
9. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα έκφρασης συλλυπητηρίων για το θάνατο του δημοσιογράφου Χάρη Χαραλαμπόπουλου.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech