Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Καλαμάτα στα «Γυρίσματα στην Ελλάδα»

Η εκπομπή του Star «Γυρίσματα στην Ελλάδα» προβάλλει την Καλαμάτα, χαρακτηρίζοντάς την «ανεξάντλητο πυρήνα ζωής και δραστηριότητας». Το συγκεκριμένο επεισόδιο μαγνητοσκοπήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου και η συνέντευξη του Δημάρχου, που περιλαμβάνεται σ' αυτό, δόθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, στο δημοσιογράφο Νίκο Μουρτζιάπη.

Η συζήτηση εστιάσθηκε σε θέματα ανάπτυξης της Καλαμάτας και της περιοχής της, στην επιχειρηματικότητα, στον τουρισμό, σε ζητήματα που αφορούν στα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα, καθώς και σε θέματα σχετικά με τον κοινωνικό ιστό και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως και στην Καλαμάτα υπάρχει κρίση, ηπιότερη όμως σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος, λόγω της ανάπτυξης του τουρισμού, της άρσης της συγκοινωνιακής απομόνωσης με την κατασκευή και λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην Καλαμάτα και της εν γένει καλής πορείας πολλών αγροτικών προϊόντων.
Η εκπομπή αναδεικνύει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, τη βρώσιμη ελιά ΠΟΠ Καλαμάτα, τα σύκα, τη μαύρη σταφίδα, το ξίδι, τα κρασιά, το παστό και άλλα αλλαντικά, το φυστίκι, καθώς και την τοπική γαστρονομία που άμεσα συνδέεται μ' αυτά.
Με θαυμάσιες λήψεις από τον καμεραμάν, η εκπομπή προβάλλει και τη φύση της Καλαμάτας και της περιοχής της, από τη θάλασσα μέχρι τους κυματιστούς λόφους, όπου ευδοκιμούν τόσες και τόσες καλλιέργειες.
Φυσικά, αναδεικνύεται και το δομημένο περιβάλλον, καθώς και ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, στη συμβολή των οποίων αναπτύσσεται η Καλαμάτα.
Μπορείτε πατώντας στην οθόνη να δείτε το επεισόδιο της εκπομπής, που είναι αφιερωμένο στην Καλαμάτα (είναι ήδη διαθέσιμο στο διαδίκτυο και προγραμματίζεται να προβληθεί στην τηλεόραση στις αρχές Ιανουαρίου).

{source}

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3-d3xa4-3mY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

{/source}

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech