Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ένα κοντέινερ ηλεκτρικές συσκευές και συνεχίζουμε την ανακύκλωση!

Ένα κοντέινερ γέμισαν οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, που οι πολίτες της Καλαμάτας έφεραν προς ανακύκλωση, στη σχετική δράση το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, την οποία διοργάνωσαν ο Σκάι σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., το Δήμο Καλαμάτας και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

 

Π. ΝΙΚΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σκάι, τονίζοντας πως η προσπάθεια για ανακύκλωση πρέπει να είναι εθνική προσπάθεια. Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για την επέκταση και εμβάθυνση της ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πανελλαδικά στην πρωτοπορία.

ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ
ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι η διαχείριση απορριμμάτων είναι το μείζον ζήτημα ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο και για τη διαδικασία αυτή η ανακύκλωση είναι το Άλφα και το Ωμέγα, «για την αξιοποίηση της περιουσίας των απορριμμάτων» όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευχή να ενταθούν οι προσπάθειες στην Πελοπόννησο για διαχείριση των απορριμμάτων με κομποστοποίηση και ανακύκλωση και ευχαρίστησε τους πολίτες της Καλαμάτας και της γύρω περιοχής, που συμμετέχουν εν τοις πράγμασι στην προσπάθεια αυτή.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας εφαρμόζει όλα τα «ρεύματα» ανακύκλωσης και δε χάνει την ευκαιρία να συνδιοργανώνει σχετικές δράσεις, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους και κατεξοχήν «τους φυσικούς μας συμμάχους, τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Στο σημείο συνάντησης, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διένειμε ενημερωτικό υλικό για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους». Ειδικά για το γυαλί, ενημερώθηκαν οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε κώδωνα.

Ο Δήμος Καλαμάτας μετέσχε με στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, που παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό και συζήτησαν μαζί του για την εμβάθυνση και επέκταση της ανακύκλωσης. Επίσης, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης ανακύκλωσης να τηλεφωνούν σε συγκεκριμένους αριθμούς και να δηλώνουν ότι διαθέτουν παλιές συσκευές προς ανακύκλωση, τις οποίες περνούσε και παρελάμβανε από τις οικίες τους όχημα του Δήμου Καλαμάτας.

Επίσης, για όσους πολίτες συμπλήρωσαν σχετικά ερωτηματολόγια, έγινε κλήρωση με έπαθλο ένα ποδήλατο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech