Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Όρκος πίστης στην πατρίδα στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού

Να φυλάττουν πίστη στην πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους ορκίσθηκαν σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα, στην Καλαμάτα, 614 νεοσύλλεκτοι οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού, οι οποίοι ανήκουν στη 2015 Στ΄ ΕΣΣΟ.

Ενώπιον πλήθους συγγενών και φίλων, καθώς και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας, οι νεοσύλλεκτοι έδωσαν τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη, ενώ τη θρησκευτική τελετή πραγματοποίησε ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, συμπαραστατούμενος από άλλους ιερείς και από χορωδία νεοσυλλέκτων. Δώδεκα νεοσύλλεκτοι έδωσαν διαβεβαίωση στην τιμή και τη συνείδησή τους. Την ορκωμοσία κάλυψε από μουσικής πλευράς η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Δημήτριος Αρβανίτης, στη ημερήσια διαταγή του κάλεσε τους νέους στρατιώτες να είναι υπερήφανοι διότι υπηρετούν την πατρίδα των ηρώων, την κοιτίδα του πολιτισμού.

Ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, Ταξίαρχος Πέτρος Μελέτης, Επιτελάρχης ΑΣΔΥΣ, τόνισε προς τους νέους στρατιώτες ότι η στρατιωτική υπηρεσία αποτελεί ύψιστη τιμή και δικαίωμα, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας. Ζήτησε, δε, από τους γονείς να έχουν εμπιστοσύνη στη στρατιωτική ηγεσία και να ενημερώνουν τους διοικητές για όποιο ζήτημα αφορά τα παιδιά τους.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΕ ΟΠΛΑ

Ακολούθησε επίδειξη ασκήσεων ακριβείας με όπλα, την οποία εκτέλεσε με εντυπωσιακό τρόπο διμοιρία άρτι ορκισθέντων στρατιωτών, τα μέλη της οποίας πήραν όπλα μόλις πριν 2 εβδομάδες. Οι νέοι στρατιώτες, υπό τον ήχο τυμπάνων που έδιναν συνθήματα, πραγματοποίησαν ασκήσεις με τυφέκια G3A3, περιστρέφοντας και εναλλάσσοντάς τα σε διάφορες θέσεις, σε σχέση με το σώμα τους. Στο τέλος, με τα τυφέκια σχημάτισαν το αρκτικόλεξο του 9ου Συντάγματος «9 ΣΠ».

Η τελετή έληξε με παρέλαση των νέων στρατιωτών, υπό το θερμό χειροκρότημα όσων την παρακολούθησαν.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech