Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών

«Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστιών προς τους εθελοντές, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες εθελοντές που συμπαρίστανται στο συνάνθρωπο. Είναι οι σημερινοί ιεραπόστολοι της κοινωνίας μας, τους  ευχαριστούμε και προσπαθούμε να τους στηρίζουμε στο σημαντικό τους έργο».

Τα ανωτέρω ανέφερε σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου εν όψει εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Ο Δήμος Καλαμάτας, σε ένδειξη αναγνώρισης, τιμής και ευχαριστιών προς τους εκατοντάδες εθελοντές που συμπαρίστανται στο συνάνθρωπο ο οποίος έχει ανάγκη και πλαισιώνουν το Δήμο μας στις παρεμβάσεις του, θα διοργανώσει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30 μουσική εκδήλωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η Αλεξάνδρα Γκράβα, με συνοδεία στο πιάνο από τον Πέτρο Μπούρα, θα τραγουδήσει Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και δημιουργίες άλλων συνθετών. Μέλη σχολών χορού θα αποδώσουν χορούς.

Η εκδήλωση της Δευτέρας θα αποτελέσει το αποκορύφωμα εθελοντικής δράσης, για το τριήμερο που θα έχει προηγηθεί, με επισκέψεις σε ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας, στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και άλλα κοινωφελή ιδρύματα.

Επίσης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και με συλλόγους, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου και μέχρι τις 18 του μήνα θα γίνεται συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΡΑΒΑ, ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβα έχει εμφανισθεί σε Γερμανία, Mεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Μαλαισία, Η.Π.Α., Καναδά, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Βραζιλία, Χιλή και Μεξικό σε μεγάλα θέατρα και κορυφαίες παραστάσεις.

Η διακριτική χροιά της φωνής της έχει εντυπωσιάσει βαθιά το κοινό, μουσικολόγους και μουσικοκριτικούς, οι οποίοι έχουν εκφραστεί με ενθουσιασμό για τις διεθνούς και Ελληνικού ρεπερτορίου ερμηνείες της.

Με την Ελλάδα πάντα στην καρδιά της, στις συναυλίες της ανά τον κόσμο, αφιερώνει πάντα ένα κομμάτι των προγραμμάτων της στην ελληνική μουσική δημιουργία. Εμφανίσθηκε επίσης πλάι στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεωδοράκη, σε συμφωνικές συναυλίες του, στην Γερμανία και την Αγγλία. Αποκορύφωμα τις συνεργασίας τους είναι η ηχογράφηση του συμφωνικού τραγουδιού RAVEN σε ποίηση Γεώργoυ Σεφέρη που κυκλοφορεί και σε CD.

Τον Απρίλη του 2012 θριάμβευσε με το Tournee της στην ΗΠΑ και την Ευρώπη με τίτλο "C.P. CAVAFY" in Music. Το 2013/2014 ταξίδεψε την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη με το πρόγραμμα της "Greece in Poetry and Music". Εντυπωσίασε το κοινό της όπως και τον Πρωθυπουργό του Βελγίου στο Theatre Royal de Namur και τον Placido Domingo στο Palais des Beaux Arts/Brussels. Το καινούριο της πρόγραμμα (2015/2016) "Greek Inspirations" θα την ταξιδέψει και πάλι σε Λατινική Αμερική, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα και Αγγλία.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ

Ο Πέτρος Μπούρας σπούδασε πιάνο στην Αθήνα (Δίπλωμα πιάνου με Βραβείο από τους Μουσικούς Ορίζοντες) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κοντά σε σπουδαίους πιανίστες της εποχής μας.

Έχει εργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως σολίστ, σειρά ατομικών ρεσιτάλ σε χώρους όπως το Palais de Beaux Arts των Βρυξελλών (μετά από πρόσκληση της Ε.Ε.) και με την Φιλαρμονική της Λιέγης, καθώς και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου. Στο πλαίσιο της ενασχόλησής του με την κινηματογραφική μουσική έχει συνεργαστεί με μουσικούς, όπως ο μαέστρος Dirk Brosse και ο μεγάλος συνθέτης Shigeru Umebayashi, ενώ έχει συνθέσει κομμάτια για ταινίες στο εξωτερικό. Έχει συμπράξει με τους μεγαλύτερους Έλληνες σολίστ, καθώς και με διεθνή ονόματα, όπως η φλαουτίστρια Jessica Quiñones, με την οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων στην Αγγλία. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε δισκογραφικές δουλείες άλλων καλλιτεχνών.

Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου και μουσικής δωματίου, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για παραστάσεις χορού και θεάτρου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης.

afisa-ethelonton.jpgPC040010_Medium.JPGPC040011_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech