Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε την 1η Δεκεμβρίου 2015

Στην υπ’ αριθμ. 52/2015 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 13.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Αποδοχή δωρεάς ενός αυτοκινήτου, που προσφέρεται από τον Ευστάθιο Σακκά, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών. Η δωρεά ενός οχήματος Mitsubishi4x4 έγινε αποδεκτή και η Επιτροπή εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Σακκά για την ευγενική δωρεά του.

2. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων μηνός Οκτωβρίου, οικον. έτους 2015, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.

3. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Δε συζητήθηκε.

4. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.

5. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορώνγια την «Προμήθεια δύο απορριμματοφόρων οχημάτων και ενός σαρώθρου μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας πέντε ετών». Έγινε αποδεκτή η προσφορά της εταιρείας Βιομηχανία Ειδικών Κατασκευών Α. Καούσης ΑΕ και ο διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 713.400 ευρώ συνεχίζεται στο επόμενο στάδιο, που αφορά στο άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς του διαγωνιζομένου.

6. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση οκτώ θέσεων περιπτέρων. Ουδείς ενδιαφερόμενος προσήλθε και ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί.

7. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών περιφράξεων στις παιδικές χαρές του Δήμου». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε προμήθεια 59.934,83 ευρώ με το ΦΠΑ, για την προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών περιφράξεων σε υφιστάμενες παιδικές χαρές, καθώς και σε κάποια σημεία του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Επίσης, θα επιδιορθωθούν υφιστάμενες μεταλλικές περιφράξεις, έτσι ώστε να είναι δυνατή η πιστοποίηση των χώρων. Οι παιδικές χαρές όπου θα γίνουν παρεμβάσεις, είναι: Δυτικό Κέντρο, πάροδος Δημοκρίτου, Παναγίτσα, Λαίϊκα, Άνω Άμφεια, Κάτω Άμφεια, Αρφαρά, Αρφαρά – Σκόμαρα, Πήδημα, Αντικάλαμος, Θουρία, Αρτεμισία, Ανατολικό Κέντρο, Αβραμόγιαννης, Αγία Τριάδα, οδός Περγάμου, πλατεία Τσίρμπα.

8. Έγκριση όρων διακήρυξης διενέργειας ανοικτής δημόσιας μειοδοτικής δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτων, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Στέγαση & Επανένταξη», για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των ωφελουμένων του. Εγκρίθηκαν όσον αφορά στη μίσθωση των εξής ακινήτων: δεκαοκτώ γκαρσονιέρες, ένα δυάρι, ένα τριάρι.

9. Απόδοση λογαριασμού των απαιτούμενων δαπανών για τροποποιήσεις δικτύου ΔΕΔΔΗΕ σε διάφορες θέσεις. Εγκρίθηκε.

10. Απόδοση παγίας προκαταβολής Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.

11. Ορισμός δικηγόρου για θέματα του κληροδοτήματος «Γρηγ. Αλεξανδρόπουλος». Αναβλήθηκε και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

12. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας 2015» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκαν και προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ με έκπτωση 51,82%.

13. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απευθείας ανάθεση του έργου «Επισκευή περιφράξεων γηπέδων 5x5 Μικρομάνης και Ανεμόμυλου» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Ανάδοχος αναδείχθηκε η Παντεχνική Μεσσηνίας – Δ. Μουτσώκος  και Συνεργάτες ΕΕ, που προσέφερε εκπτώσεις κατά κατηγορία ως εξής: χωματουργικά 33%, σκυρόδεμα 31% και μεταλλικές κατασκευές 27%.

14. Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η εισήγηση 17/2015.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech