Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 24 Νοεμβρίου 2015

Στην υπ' αριθμ. 51/2015 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ωςακολούθως:

1. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων μηνός Οκτωβρίου, οικον. έτους 2015, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
2. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όπως για κρασπεδώσεις και φωτισμό της οδού Αρτέμιδος από την οδό Λαιΐκων μέχρι την οδό Σπάρτης ύψους 49.053,01 ευρώ, καθώς και για εργασίες βελτίωσης κοιμητηρίων στα Χριστοφιλαίϊκα, στη Βρομόβρυση κ.α. ύψους 15.000 ευρώ.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΙΣΟΔΟ - ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

c Medium

4. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από οδό Λαιΐκων έως οδό Σπάρτης» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 149.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Μετά την κατασκευή της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας, η δημοτική οδός Αρτέμιδος θα αποτελέσει μια νέα είσοδο και έξοδο της πόλης. Η πρόσβαση των οχημάτων από την περιμετρική οδό προς το κέντρο της πόλης θα γίνεται κυρίως μέσω του κόμβου της περιμετρικής, που θα οδηγεί στη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και εθνικής οδού προς Σπάρτη. Η διασταύρωση αυτή αποτελεί και την αφετηρία της παρέμβασης, που αποσκοπεί στη δημιουργία κυκλοφοριακής τάξης και υποδομής εισόδου πόλης. Παράλληλα, καθώς η ανατολική παραποτάμια πλευρά της Αρτέμιδος βρίσκεται σε άμεση οπτική σχέση με το Κάστρο και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, θα επιτευχθεί και η αισθητική αναβάθμιση της συνολικής εικόνας της πόλης.

ΔΥΟ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ

Η παρέμβαση ξεκινά με κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο, που υλοποιείται στη συμβολή Αρτέμιδος και εθνικής οδού προς Σπάρτη (η οριστικοποίησή του θα επέλθει με την ολοκλήρωση της περιμετρικής), για να διευθετήσει την πρόσβαση προς την περιμετρική οδό. Η παρέμβαση ολοκληρώνεται με τη δημιουργία κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου στο σημείο όπου διασταυρώνεται η Αρτέμιδος με τη δημοτική οδό Δαμηλάτη.

ΝΗΣΙΔΑ ΠΛΑΤΟΥΣ 2 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΕΥΡΟΣ ΚΛΑΔΟΥ 7,5 ΜΕΤΡΑ

Στην οδό Αρτέμιδος δημιουργείται κεντρική νησίδα πλάτους 2 μέτρων, η οποία κατά την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφώνει δύο κλάδους κυκλοφορίας, με εύρος 7,5 μέτρων καθένας και θα εξασφαλίζει κυκλοφοριακές προδιαγραφές εισόδου πόλης.
Προβλέπεται η απαγόρευση μόνιμης στάθμευσης λεωφορείων στο χώρο, με εξαίρεση ορισμένες θέσεις για τη στάθμευση αστικών λεωφορείων, που στο άμεσο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή στάθμευση τουριστικών λεωφορείων.
Εσοχές στάθμευσης οχημάτων διαμορφώνονται εκατέρωθεν της οδού. Η οδός Δαμηλάτη μονοδρομείται για την αποσυμφόρηση του νότιου κυκλικού κόμβου.
Η υφιστάμενη από σκυρόδεμα ζώνη οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού παραμένει ως έχει και γίνονται μόνο εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής της. Επίσης, διατηρείται και συντηρείται η ζώνη φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης. Θα φυτευθούν νέα δένδρα, που θα περιβάλλουν από δυτικά τη διαδρομή πεζών και ποδηλατών, ενώ καθιστικά και χώροι δράσεων θα αναπτύσσονται κατά μήκος της διαδρομής. Δύο ξύλινες πεζογέφυρες, που θα εφάπτονται στις υφιστάμενες γέφυρες, θα σηματοδοτούν την αρχή και το τέλος της διαδρομής.
Το έργο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις και η παρούσα διακήρυξη αφορά κυρίως σε παρεμβάσεις διευθέτησης της κυκλοφορίας. Σχετικό σχεδιάγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Η/Υ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

5. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια υπολογιστών και λογισμικών για το Δήμο Καλαμάτας». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε προμήθεια δικτυακού εξοπλισμού για το νέο Δημαρχείο, προϋπολογισμού 45.633 ευρώ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

adespoto WinCE

6. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για «Προμήθεια ζωοτροφών (2015 & 2016)». Εγκρίθηκαν όσον αφορά στην προμήθεια ζωοτροφής για σκύλους, ενήλικες και κουτάβια, προϋπολογισμού 17.995,80 ευρώ με σκοπό τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας παρέχει την τροφή και ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Καλαμάτας τη διανέμει σε κατάλληλα σημεία, σε εφαρμογή σχετικής σύμβασης.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

paidiki-xara-paralia

7. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας κανονικού ανοιχτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού για «Προμήθεια οργάνων και απαραίτητου εξοπλισμού για την πιστοποίηση παιδότοπων Δήμου Καλαμάτας». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε προμήθεια προϋπολογισμού 69.993,15 ευρώ των οργάνων και του απαραίτητου εξοπλισμού για την πιστοποίηση παιδοτόπων, με την εξής σύνθεση: μεταλλική κούνια τεσσάρων θέσεων (νηπίων), μεταλλική κούνια τεσσάρων θέσεων (δύο νηπίων και δύο παιδιών), μεταλλική κούνια τεσσάρων θέσεων (παιδιών), μεταλλική τραμπάλα, παιχνίδι ελατηρίου, τσουλήθρα παιδιών με ύψος παταριού 1,25 μ., διπλή μεταλλική τσουλήθρα νηπίων, δάπεδα πάχους 4,5 εκατοστών, σύνθετο ξύλινο όργανο (ΑμεΑ), βρύση, παγκάκι, παγκάκι δέντρου, μαντεμένιος απορριμματοδέκτης, ξύλινη περίφραξη και πόρτα, μεταλλική περίφραξη και πόρτα, φωτισμός. Μία παιδική χαρά θα κατασκευασθεί στη μαρίνα και έτερη στην οδό Ερρίκου Σλήμαν, στα Γιαννιτσάνικα.
8. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια γάλακτος για τους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμάτας και στα Νομικά του Πρόσωπα για το έτος 2016». Κατακυρώθηκε στην εταιρεία Γαλακτοκομικά Μανδρέκας ΑΕ στην τιμή των 1,05 ευρώ ανά λίτρο χωρίς ΦΠΑ.

ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

KAROUZEL

9. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση χρήσης χώρου, έναντι ανταλλάγματος, για λειτουργία ψυχαγωγικού παιγνίου τύπου «Καρουζέλ». Κατακυρώθηκε στην Κασσιανή Λαγανά, αντί 6.000 ευρώ, για τοποθέτηση Καρουζέλ στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
10. Ανάθεση επιδόσεων σε δικαστικό επιμελητή. Εγκρίθηκε.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

11. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Πυρασφάλεια Παιδικών Σταθμών» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε σχετικά με έργο προϋπολογισμού 18.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που αφορά στην εκτέλεση εργασιών πυρασφάλειας στους Παιδικούς Σταθμούς 1ο (Βασ. Σοφίας και Ασκληπιού), 3ο (Ανατολικό Κέντρο, Λακωνικής και Σφακιανάκη) και 7ο (Εθνικού Σταδίου, στην Παραλία).

ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΝΤΡΙΣ

12. Ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του έργου «Διευθέτηση αγωγού ομβρίων στην οδό Βέντρις», προϋπολογισμού μελέτης 12.500 € (εκτός ημερησίας διατάξεως). Μειοδότης αναδείχθηκε ο Ιωάννης Π. Λαμπρόπουλος, που προσέφερε έκπτωση 35%. Θα κατασκευασθεί νέος αγωγός ομβρίων, σε συνέχεια του υπάρχοντος αγωγού στην οδό Βέντρις, με επέκταση του δικτύου απορροής ομβρίων σε μήκος 30 μέτρων. Παράλληλα, θα γίνουν οι προβλεπόμενες, από το σχέδιο πόλης, επεμβάσεις για τη δημιουργία δρόμου, ώστε να δοθεί πρόσβαση στις όμορες οικίες.

ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΘΟΥΡΙΑΣ

13. Ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης πλησίον του γηπέδου της Δ.Ε. Θουρίας», προϋπολογισμού μελέτης 11.285 ευρώ. Ανάδοχος ανεδείχθη κατόπιν κληρώσεως η Παντεχνική Μεσσηνίας Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ, με έκπτωση 21% (την ίδια έκπτωση είχε προσφέρει και ο Ιωάννης Π. Λαμπρόπουλος). Με την κατασκευή του έργου αυτού, θα εξασφαλισθεί η αντιστήριξη των ανάντη πρανών στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου Θουρίας. Ο τοίχος αντιστήριξης θα έχει μήκος 27 μέτρων και συνολικό ύψος 3 μέτρων.

 

 

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech