Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Τσιρώνη

Οι Δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρίως, κλήθηκαν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη σε διαβούλευση για η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό.

Στη διαβούλευση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.
Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο νέος εθνικός σχεδιασμός και η κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων δε συνάδουν με τα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και το διαγωνισμό της Περιφέρειας, τόνισε όμως ότι οι Δήμαρχοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για το ποια πολιτική επιθυμούν να ακολουθήσουν, αναλαμβάνοντας και τη σχετική ευθύνη έναντι των δημοτών τους. Επεσήμανε επίσης το μεγάλο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, το οποίο είναι 80,50 €/ τόνο χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ(23%), το κόστος μεταφοράς και το 23% επί του κόστους μεταφοράς. Σε περίπτωση που οι Δήμοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν την κυβερνητική πολιτική, δηλαδή να κάνουν τοπική διαχείριση, θα μοιρασθούν μέχρι 60 εκατομμύρια ευρώ για να προμηθευθούν τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Τέλος ζήτησε από τους Δημάρχους να συντάξουν άμεσα τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Αναμένεται άμεση σύγκληση του ΦΟΔΣΑ και η λήψη αποφάσεων από τους Δήμους.

Εδώ μπορείτε να δείτε το e-mail που απέστειλε ο Υπουργός στο Δήμαρχο.

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech