Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σπουδαίες εκθέσεις ζωγραφικής

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2015, ο καταξιωμένος διεθνώς Καλαματιανός ζωγράφος Δημήτρης Τζαμουράνης, που δραστηριοποιείται στο Βερολίνο, ο Ιπποκράτης Παπαδημητράκος εκ μέρους του Mataroa - Εργαστηρίου Επιχειρηματικού Πολιτισμού και ο πρώην Διευθυντής της ΚΕ «Φάρις» Πανάγος Φουρναράκης και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση εκθέσεων κατά το 2016 από το Δήμο Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον κ. Τζαμουράνη και το Mataroa. Αποφασίσθηκε καταρχήν να υπάρξει κινητοποίηση και συνεργασία δυνάμεων για την πραγματοποίηση μεγάλων εκθέσεων ζωγραφικής, διεθνούς εμβέλειας, στην πόλη της Καλαμάτας κατά το επόμενο έτος. Την οργανωτική επιτροπή θα αποτελούν αριστείς της εικαστικής τέχνης, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Τζαμουράνης.

Ο χώρος πραγματοποίησης των προγραμματιζόμενων εκθέσεων θα είναι το Μέγαρο Χορού και είναι προφανές ότι αυτές θα συνδυασθούν με τη μεγάλη επιδίωξη να αναδειχθεί η Καλαμάτα σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Σημειώνεται πως η ομάδα του Mataroa οραματίσθηκε, με έδρα την Καλαμάτα, τη συνάντηση του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης και η προσέγγιση κινείται σε 3 άξονες:

1. Πραγματοποίηση δράσεων πολιτιστικού περιεχομένου

2. Διαμόρφωση δυνατοτήτων ανάπτυξης δημιουργικότητας και προώθησης των νέων δημιουργών

3. Δράσεις εκπαίδευσης.

erga_tzamourani_1.JPGerga_tzamourani_2.JPGtzamouranhs_zvgrafos.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech