Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 3 Νοεμβρίου 2015

Στην 48η/2015 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

1. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων 3ου τριμήνου, οικον. έτους 2015, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
2. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ
ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΜΟ

leader


3. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Εγγειοβελτιωτικό έργο άρδευσης Τ.Κ. Αλωνίων & Άμμου». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 42,71%, όσον αφορά σε έργο, που έχει ενταχθεί στην προσέγγιση LEADER του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και έχει προϋπολογισμό 160.000 € με το ΦΠΑ.
Το έργο πρόκειται να γίνει στην παραπάνω περιοχή και θα καλύψει έκταση περίπου 800 στρεμμάτων, παρόχθια του ποταμού Παμίσου. Περιλαμβάνει επισκευή και εξοπλισμό παλαιού αντλιοστασίου, το οποίο είχε κατασκευασθεί το έτος 1958 και είχε εγκαταλειφθεί λόγω παλαιότητας, περιπίπτοντας σε αχρησία. Θα κατασκευασθεί, επίσης, υπόγειο αρδευτικό δίκτυο από σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Το δίκτυο θα έχει μήκος περίπου 1.400 μέτρα και σχεδόν ανά 90 μέτρα θα τοποθετηθούν υδροληψίες για την εξυπηρέτηση των παραγωγών.

ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

koimitirio kentrikos diadromos


4. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοιχτής δημόσιας μειοδοτικής δημοπρασίας αγοράς ιδιωτικού ακινήτου από το Δήμο για την υποστήριξη των δημοτικών υπηρεσιών. Εγκρίθηκε και το ακίνητο που επιδιώκει να αγοράσει ο Δήμος θα πρέπει να είναι όμορο του κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας, να έχει εμβαδόν από 500 έως 1.000 τετρ. μέτρα και να είναι κατάλληλο για άμεση χρήση, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι διοικητικές υπηρεσίες του Κοιμητηρίου έχοντας και τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους στη διάθεσή τους. Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14.30.
5. Ψήφιση πιστώσεων του προϋπολογισμού οικον. έτους 2015 του κληροδοτήματος «Παναγιώτης Δραγώνας». Εγκρίθηκε.
6. Διαγραφή ποσού από βεβαιωτικό χρηματικό κατάλογο του κληροδοτήματος «Παναγιώτης Δραγώνας». Εγκρίθηκε.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

pasaloi kleistos dromos


7. Έγκριση απόφασης Δημάρχου περί άσκησης αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων (προ ημερησίας διατάξεως). Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε απόφαση του Δημάρχου, που εκδόθηκε λόγω του κατεπείγοντος της ενέργειας και προς αποφυγή κινδύνου από την αναβολή, με την οποίαν αποφασίσθηκε η άσκηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας κατά ιδιώτη, ο οποίος απέκλεισε δημοτική οδό, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Φαρών και Μαιζώνος, αφού αποξήλωσε την άσφαλτο που είχε διαστρωθεί.
Με την αίτηση ζητείται – μεταξύ άλλων - να αποδοθεί η νομή του συγκεκριμένου δρομίσκου, επιφάνειας 70,29 τετρ. μέτρων, στο Δήμο Καλαμάτας, να γίνεται ελεύθερη και ακώλυτη χρήση του δρομίσκου και να απομακρυνθούν πάσσαλοι και σωροί χώματος που έχουν τοποθετηθεί εκεί.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech