Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Φυτεύσεις δένδρων και ανθοφύτων στην Καλαμάτα

Με απόφαση του Δημάρχου, ο Δήμος Καλαμάτας προβαίνει στην πρώτη σχετική προμήθεια φυτικού υλικού, καθώς έχει περιλάβει στον προγραμματισμό του τη φύτευση χιλιάδων δένδρων, μέχρι τέλους του 2015 και το 2016, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Οι φυτεύσεις θα διενεργηθούν, μεταξύ άλλων, σε κεντρικές οδούς όπως οι δρόμοι Φαρών, Ακρίτα, Πλάτωνος, Αρτέμιδος, καθώς και στο Κεντρικό Κοιμητήριο, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και αλλού.

Επίσης, ο Δήμος θα προμηθευθεί και εποχικά ανθόφυτα, που θα προσδώσουν ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με την πρώτη σχετική απόφαση, πραγματοποιείται προμήθεια των εξής ειδών φυτικού υλικού σε κατάλληλες ποσότητες: κυκλάμινο, αλεξανδρινό, κυπαρίσσι, πλατάνι, μουριά (morus alba), μουριά (morus spp), φωτίνια, φωτίνια θάμνος, σφένδαμος.
Εκφράζεται η ελπίδα να μην επαναληφθεί φέτος το δυσάρεστο φαινόμενο της κλοπής αλεξανδρινών και κυκλάμινων ή η διενέργεια βανδαλισμών, όπως όταν κάποιοι «μάδησαν» μερικές μουριές από τα φύλλα τους.

 

faron.JPGP9031900_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech