Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το τηλεοπτικό σήμα στον Ταΰγετο

Συνεχή προβλήματα παρουσιάζει το τηλεοπτικό σήμα στον Ταΰγετο, καθώς στη Νέδουσα δεν λαμβάνουν οι κάτοικοι σήμα κανενός καναλιού, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στα υπόλοιπα χωριά.

 Αυτή η κατάσταση δημιουργείται εξαιτίας του θεσμικού πλαισίου και της γραφειοκρατίας, που δεν επιτρέπουν στο Δήμο να παρέμβει. Είναι γνωστό ότι από το νόμο η αρμοδιότητα για τη μετάδοση ψηφιακού σήματος ανήκει στην DIGEA και εποπτεύουσα αρχή είναι η ΕΕΤΤ. Σύμφωνα με το νόμο, υπάρχουν "γκρίζες ζώνες", στις οποίες εντάσσεται ο Ταΰγετος, όπου η DIGEA δεν έχει υποχρέωση μετάδοσης.

Μέχρι τώρα, η κατάσταση εξυπηρετείτο και εν μέρει εξυπηρετείται ημιπαράνομα (γιατί συνεχίζεται το παλιό καθεστώς του αναλογικού σήματος) από το Δήμο και με την ανοχή της DIGEA. Όμως είναι προφανές ότι καμία συντήρηση, καμία επισκευή, ούτε μετάβαση στο ψηφιακό σήμα είναι δυνατόν να γίνουν χωρίς την άδεια της DIGEA και χωρίς έγκριση σχετικής δαπάνης από τον Επίτροπο.

Σε επικοινωνία με την DIGEA, δηλώθηκε προς το Δήμο ότι μέσα σε 15 ημέρες και ύστερα από συνεννόηση με την ΕΕΤΤ θα έχει αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, το οποίο υπάρχει σε πολλές ορεινές και γενικά ολιγάνθρωπες περιοχές της χώρας.

Η Κυβέρνηση προφανώς γνωρίζει το πρόβλημα, το οποίο έχει ενταχθεί στην ατζέντα των συζητήσεων με την DIGEA και σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech