Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Περαιτέρω μέτρα προστασίας στο κτίριο πρώην Αλιφέρη, λέει η ΕΤ.Α.Δ.

Κατόπιν συνεχών οχλήσεων και διαμαρτυριών του Δήμου Καλαμάτας προς το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και συναντήσεως του Δημάρχου με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Νικόλαο Ματζάκο την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, απεστάλη προς το Δήμο Καλαμάτας έγγραφο από την ΕΤ.Α.Δ. ΑΕ, στο οποίο αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο κτίριο πρώην Αλιφέρη από υπάλληλο της Τεχνικής Διεύθυνσης της εταιρείας.

Προστίθενται δε μεταξύ άλλων τα εξής: «Για το οικόπεδο και τα τρία επ' αυτού κτίσματα διεξάγεται ήδη ανοιχτός διαγωνισμός για την πώλησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Η εξέλιξη αυτού του διαγωνισμού θα καθορίσει τη μελλοντική αξιοποίηση του κτιρίου και το είδος των περαιτέρω επεμβάσεων σε αυτό. Προς το παρόν, οι επεμβάσεις στο κτίριο αποτελούν προσωρινά προστατευτικά μέτρα για τη διασφάλιση των διερχομένων από καταπτώσεις υλικών.
Ήδη έχει απομακρυνθεί τμήμα της αποκολληθείσας ξύλινης μετώπης του κτίσματος. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ήδη έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες λήψης περαιτέρω μέτρων προστασίας, όπως ο επανέλεγχος της υφιστάμενης σκαλωσιάς, η επανατοποθέτηση (ή αντικατάσταση) του προστατευτικού αντιανεμικού διχτύου (λινάτσα) και η απομάκρυνση τυχόν άλλων επικίνδυνων στοιχείων της όψης του κτιρίου που είναι έτοιμα προς αποκόλληση».

kthrio_aliferh_1_Medium.JPGkthrio_aliferh_2_Medium.JPGkthrio_aliferh_3_Medium.JPGkthrio_aliferh_4_Medium.JPGkthrio_aliferh_5_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech