Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονικέων επιχειρηματιών, και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, Αντιδημάρχους και άλλους αιρετούς.

 

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ,

ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Είμαι ευτυχής ότι μας επισκέπτεται στην πόλη της Καλαμάτας, σε ανταπόδοση δικής μας επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης. Για μας τους Δημάρχους, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αποτελεί παράδειγμα, γιατί στην πόλη της Θεσσαλονίκης έδωσε εξωστρέφεια που δεν έχει προηγούμενο. Αυτή η εξωστρέφεια φέρνει κάθε χρόνο και περισσότερο πλούτο, φέρνει κόσμο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μπήκε η Θεσσαλονίκη δυνατά στον κόσμο, στην Ευρώπη και στην Ανατολή. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθεί κάθε πόλη – προσπαθούμε κι εμείς σ’ αυτό και το ξέρετε – ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και να έχει μία καλύτερη πορεία. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι ακόμα και μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση, η Αυτοδιοίκηση – η οποία χειμάζεται πράγματι – έχει δυνατότητες και μπορεί να προσφέρει, ώστε να υπάρξει μία καλύτερη μοίρα στον τόπο, για τον οποίον έχει την ευθύνη».

 

ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε, ακόμη, στις θυσίες των Μεσσηνίων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, κατά το Μακεδονικό Αγώνα και κατόπιν στους Βαλκανικούς Πολέμους, εν όψει της κατάθεσης στεφάνου αύριο το πρωί στο μνημείο των Μακεδονομάχων.

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΕΣΜΟ

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τις δύο πόλεις, Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη, συνδέει επίσης το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά της Μεσσηνίας σπούδασαν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και χιλιάδες είναι οι Μεσσήνιοι, οι οποίοι ζουν και προοδεύουν στην πόλη αυτή. Ο Π. Νίκας ευχήθηκε, επίσης, «η συμπόρευση των δύο πόλεων να είναι ακόμα πιο σημαντική και πιο μεγάλη».

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα: «Έχω ένα ιδιαίτερο, συναισθηματικό δεσμό – αν θέλετε – με την Καλαμάτα, διότι ήτανε μία από τις στάσεις το 1964 στο γαμήλιο ταξίδι μου κι έτσι είμαι πολύ συναισθηματικά δεμένος με την Καλαμάτα.

 

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δύο πράγματα πάνω σ’ αυτά που είπε ο Δήμαρχος: το πρώτο είναι η εξωστρέφεια και το άνοιγμα της πόλης. Εμείς ήμασταν τυχεροί, βασιζόμενοι σε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό: δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου, αν δεν ξέρεις καλά το παρελθόν σου. Το παρελθόν της Θεσσαλονίκης είναι πολυπολιτισμικό, πολυεθνικό, με κυρίαρχο το οθωμανικό στοιχείο και το εβραϊκό στοιχείο, πέρα από την ελληνικότητα, φυσικά, της περιοχής με τα βυζαντινά μνημεία. Αυτό, το οποίο δεν μας κόστισε τίποτα, το να ανοίξουμε την πόλη και να αναδείξουμε την ιστορική ταυτότητα της πόλης, είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε μία πολύ μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος, οι οποίοι δεν έρχονται για τις παραλίες της περιοχής, έρχονται για τη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό μας έχει δώσει μία πολύ μεγάλη ευχαρίστηση για τον απλούστατο λόγο ότι ο τουρισμός είναι αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων - το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι έχουν αρχίσει οι Θεσσαλονικιοί να αγαπούνε την πόλη τους πιο πολύ.

 

ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ BY-PASS

Το δεύτερο, που αφορά κυρίως αυτό που είπε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: είναι γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ευνουχισμένη στις μέρες μας. Εγώ προσπάθησα, όσο μπορούσα και όσο γινόταν, να κάνουμε στα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονταν αυτό που λέμε by-pass. Η τελευταία σκέψη, διότι ένα απ’ τα προβλήματα που είχαμε ήταν η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (…) μετά που ήρθανε τα παιδιά πίσω, 70 άτομα απ’ τα 180, η σκέψη είναι να θεωρηθούνε τα πρόστιμα και οι εισπράξεις από τις παραβάσεις όλες – είτε είναι τροχαία αυτά είτε είναι τραπεζοκαθίσματα - να θεωρηθούνε ανταποδοτικά τέλη και μ’ αυτή τη λογική να μας αφήσει το κράτος να προσλάβουμε δημοτικούς αστυνόμους και δε θα επιβαρύνει κανένα προϋπολογισμό, ούτε τον κρατικό ούτε το δημοτικό, κι αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας».

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας προσέφερε στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τοπικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα και ελιές ΠΟΠ Καλαμάτα, ενώ ο Γ. Μπουτάρης προσέφερε στον Π. Νίκα κρασί παραγωγής της εταιρείας του και υποσχέθηκε του χρόνου να του προσφέρει κρασί από τον πρώτο τρύγο του δημοτικού αμπελώνα Θεσσαλονίκης.

 

DSCN0047_Medium.JPGDSCN0051_Medium.JPGDSCN0052_Medium.JPGDSCN0053_Medium.JPGDSCN0056_Medium.JPGDSCN0059_Medium.JPGDSCN0061_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech