Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Κατάμεστοι οι χώροι του Διαγωνισμού Χορωδιών την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Σε κατάμεστες αίθουσες διεξήχθησαν οι διαγωνισμοί και οι συναυλίες φιλίας, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015. Το κοινό κατέκλυσε τις αίθουσες στο Μέγαρο Χορού και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας, προκαλώντας ορισμένες φορές αδιαχώρητο, ιδίως στο ΔΗΠΕΘΕΚ, για να απολαύσει τις χορωδίες που διαγωνίζονταν.

Τα χορωδιακά σχήματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγώνα για τη διάκριση, ενώ το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, διεξήχθη συναυλία φιλίας, την οποίαν παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πολλές εκατοντάδες Καλαματιανών και επισκεπτών. Το κοινό χειροκρότησε θερμά τις χορωδίες και στην Πλατεία, κάτι που ικανοποίησε τους χορωδούς, ορισμένοι από τους οποίους ήλθαν στην Καλαμάτα από χώρες τόσο μακρινές, όπως η Κίνα.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ GALA

Το βράδυ και ώρα 22.00, στο Μέγαρο Χορού - που ήταν κατάμεστο άλλη μια φορά - πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συναυλία gala, που μεταδόθηκε και τηλεοπτικά απευθείας. Σε αυτήν συμμετείχαν οι χορωδίες:
• Ukmergės Kultūros Centro Moterų Vokalinis Ansamblis "Cantilena" από τη Λιθουανία, με διευθύντρια την Daiva Petrikienė
• Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας, με διευθυντή τον Βαγγέλη Κώτσου, που πλαισιώθηκε από παραδοσιακή ορχήστρα
• Solovushka, από τη Ρωσία, με διευθύντρια την Tatiana Sedelnikova
• Coral Da UNB - Universidade De Brasilia, από τη Βραζιλία, με διευθυντή τον Éder Camúzis.
Η ζήτηση για τα εισιτήρια ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθήσουν τη συναυλία τουλάχιστον 100 άτομα που επιθυμούσαν. Τη συναυλία gala παρουσίασαν ο Christian Ljunggren και η Άννα Μαύρου, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες για κάθε χορωδία και τη χορωδιακή παράδοση των κρατών που αυτές εκπροσωπούσαν, ενώ ανέφεραν σε αδρές γραμμές και το περιεχόμενο των τραγουδιών.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech