Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015

Τον Οκτώβριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015» στους χώρους του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, αλλά και σε διάφορες εγκαταστάσεις στην πόλη, όπου θα παρουσιαστούν αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στην πόλη της Καλαμάτας και στην ευρύτερη περιοχή, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 24 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015 με ελεύθερη είσοδο και στο πλαίσιό της θα φιλοξενηθούν δράσεις αστικού πολιτισμού, διαλέξεις πανεπιστημιακών και ερευνητών, fora συζητήσεων, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά και δρώμενα σε δημόσιους χώρους.

ΣΤΟΧΟI ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στόχοι για την Καλαμάτα είναι:
• Να αναδειχθούν νέες ταυτότητες και δυνατότητες της πόλη με άξονες την βιώσιμη πόλη, την αειφόρο ανάπτυξη και το μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα
• Να τεθούν οι βάσεις ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας πάνω στην ανάλυση και αποκατάσταση των εννοιών «βιώσιμη και αειφόρος πόλη»
• Να αναδειχθεί ο δημόσιος χώρος ως εν δυνάμει πλατφόρμα της κοινωνικοπολιτικής ζωής στην πόλη
• Να συνεργαστούν οι ενεργές ομάδες της πόλης ως προς τους στόχους της έκθεσης, πραγματοποιώντας κοινές δράσεις
• Να ενεργοποιηθεί το φαντασιακό των πολιτών, ώστε να οραματιστούν την πόλη που επιθυμούν και να συνδιαμορφώσουν τον χώρο που ζουν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές και καλλιτεχνικές μελέτες, διπλωματικές, μεταπτυχιακές και ερευνητικές εργασίες, προτάσεις συλλόγων και μεμονωμένων κατοίκων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας είναι δυνατόν να παρουσιασθούν στην έκθεση. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή, χρειάζεται να προωθήσουν το όνομα και τα στοιχεία τους για περαιτέρω επικοινωνία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Kalamata:21 και έχουν προσκληθεί ως υποστηρικτές το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΤΕΙ Καλαμάτας, το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου, ο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας, η ΠΕ.ΕΚ.Π.Ε Πελοποννήσου, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, το Re:Think Project, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, και άλλοι φορείς.

Κεντρική Ιδέα: Imagine the city
Διοργάνωση και επιμέλεια: εὖ-τόπος
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015

fantasou-tin-poli.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech