Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015

Στην 43η/2015 συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, που διεξήχθη την Τρίτη 29 Σεπτεµβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:

1. Αποδέσµευση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.

2. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όπως για την ολοκλήρωση δομημένης καλωδίωσης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ύψους 3.325 ευρώ, για ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα ύψους 100.000 ευρώ, για έτοιμο σκυρόδεμα που θα καλύψει τις ανάγκες της Δ.Ε. Θουρίας ύψους 15.000 ευρώ, για εκείνες της Δ.Ε. Αρφαρών ύψους 15.000 ευρώ και για τις ανάγκες της Δ.Ε. Άριος ύψους 7.500 ευρώ, καθώς και για την προμήθεια μονωτικών και επισκευαστικών υλικών για τις ανάγκες επισκευών σχολείων ύψους 15.000 ευρώ.

10o-26o 8

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΣΟΦΟΥΣ

3. Έκδοση εντάλµατος προπληρωµής για την καταβολή χρηµατικού βραβείου µε την επωνυµία «ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ». Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, κατόπιν συμπληρωματικής εισήγησης, την έκδοση χρηματικού εντάλµατος για το Μεσσηνιακό Αριστείο Επιστημών, ύψους 5.000 ευρώ, με αποδέκτη τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Ερευνητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλειο Νιάρχο. Το διακεκριμένο επιστήμονα επέλεξε, μεταξύ άλλων καταξιωμένων επιστημόνων, τριμελής επιτροπή, την οποία αποτελούν ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής, Ecole Normale Superieure, Παρίσι, ο Ιωάννης Μπάκας, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Λεωνίδας Ρεσβάνης, τ. Καθηγητής της Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δήμος Καλαμάτας χορηγεί το έπαθλο του Μεσσηνιακού Αριστείου Επιστημών, το οποίο θα δοθεί στον κ. Νιάρχο, ενώ την ίδια τιμητική διάκριση θα λάβει και η Νίκη Σαουλίδου, Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σημειώνεται πως ο Βασίλειος Νιάρχος του Ευσταθίου είναι Ερευνητής Αναπληρωτής Καθηγητής (Research Associate Professor) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με γνωστικό αντικείμενο: «Θεωρητική Φυσική Υψηλών Ενεργειών».

7-sofoi057 Mobile

Υπενθυμίζεται πως το Μεσσηνιακό Αριστείο Επιστημών θα επιδοθεί στο πλαίσιο διεξαγωγής του 2ου Συμποσίου των Επτά Σοφών του κόσμου στην Κοσμολογία, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, σε εκδήλωση προς τιμήν των Σοφών στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 13.00 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Την πρόσκληση μπορείτε να τη δείτε εδώ.

4. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διαγωνισµού για την «Μίσθωση αυτοκινήτων και µηχανηµάτων». Εγκρίθηκε και αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης ο Βασίλειος Πόταρης.

5. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας δηµόσιου διεθνούς µειοδοτικού διαγωνισµού για την «Προµήθεια υγρών καυσίµων & λιπαντικών ελαίων για τις ανάγκες του ∆ήµου Καλαµάτας & Νοµικών Προσώπων για το διάστηµα 11ος/2015-31/12/2016». Εγκρίθηκε και κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στην Γεώργιος Παν. Δεληγιάννης και Σία ΕΕ.

6. Νοµική υποστήριξη δηµοτικού υπαλλήλου. Εγκρίθηκε.

7. Απόδοση ποσού στο ∆ήµο Καλαµάτας από το κληροδότηµα «Λυκούργος Σκιάς». Εγκρίθηκε.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ALPHA BANK

8. Αποδοχή δωρεών για την υποστήριξη διενέργειας του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε τη δωρεά ποσού 20.000 ευρώ εκ μέρους του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, καθώς και 1.000 ευρώ εκ μέρους της Alpha Bank, για την υποστήριξη διενέργειας του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015, που θα διεξαχθεί μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015. Στους οικονομικούς υποστηρικτές αυτής της σημαντικής καλλιτεχνικής συνάντησης, που θα φέρει στην Καλαμάτα 39 χορωδίες από 14 χώρες και περί τους 1.500 χορωδούς και συνοδούς αυτών, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες.

festival Medium

 

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech