Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πολύ σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο

Πολύ σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο, που χτύπησε την περιοχή του Ασπροχώματος σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6.57 το πρωί, υπέστησαν επιχειρήσεις, οικίες, αγροικίες, καταστήματα, οχήματα, καθώς και το Κοιμητήριο Ασπροχώματος, όπως και αστικός εξοπλισμός του Δήμου Καλαμάτας. Επλήγη, επίσης, το φυτικό κεφάλαιο και η ηρτημένη παραγωγή δενδρωδών καλλιεργειών στην περιοχή, καθώς και καλλιέργειες κηπευτικών. Εξαιτίας των ζημιών που επέφερε το φυσικό φαινόμενο, διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Αθηνών, ενώ διεξήγετο μέχρι το μεσημέρι με δυσκολία στο ρεύμα εισόδου της Νέας Εισόδου, όπου ανετράπησαν δύο βαρέα οχήματα.

Ο Δήμος Καλαμάτας έθεσε σε κινητοποίηση τους υπαλλήλους και τα μηχανήματά του και ξεκίνησε ο καθαρισμός και η απομάκρυνση υλικών, που ο δαιμονιώδης άνεμος απέσπασε από σκεπές, πέργκολες, υπόστεγα κ.ά., αλλά και του αστικού εξοπλισμού (στάσεις, τμήματα φωτιστικών ιστών, κάδοι κ.ά.), πράγματα μεγάλου βάρους, που σε πολλές περιπτώσεις εκτόξευσε πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες μέτρα μακριά.
Επίσης, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονταν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
Ο Δήμαρχος προέβη σε δηλώσεις, στα τοπικά και τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν επιχειρηματίες και ιδιώτες, που επλήγησαν, καθώς και οι αγρότες. Τόνισε, δε, πως είναι αναγκαίο να κηρυχθεί η περιοχή θεομηνιόπληκτη.
Κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου Καλαμάτας ήδη προβαίνει σε καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η σύνταξη εκθέσεων με φωτογραφική τεκμηρίωση, ώστε να βοηθηθούν οι επαγγελματίες στα αιτήματά τους για αποζημιώσεις. Επίσης, θα γίνει άμεσα αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ, ώστε να υποβληθούν δηλώσεις ζημιάς και να αποζημιωθούν οι αγρότες.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech