Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 17 Σεπτεμβρίου 2015

Συνήλθε χθες, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, στην 14η/2015 συνεδρίασή του, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Καλαµάτας και έλαβε αποφάσεις επί 23 θεμάτων, εκ των οποίων 3 εκτός ημερησίας διατάξεως. Οι κυριότερες αποφάσεις που έλαβε, είναι οι εξής:

1. ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αποδοχή απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης του έργου με τίτλο: «Εγγειοβελτιωτικό έργο άρδευσης Τ.Κ. Αλωνίων και Άμμου», του δικαιούχου Δήμου Καλαμάτας, που έχει ενταχθεί στην προσέγγιση LEADER του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013». Το έργο έχει προϋπολογισμό 160.000,00 € με το ΦΠΑ και καθορίσθηκε ο τρόπος δημοπράτησης με ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό.
Τα στοιχεία του έργου είναι:
Συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός: 130.081,30 ευρώ
Δημόσια Δαπάνη: 130.081,30 ευρώ
Ιδιωτική συμμετοχή: 0,00 ευρώ, δηλαδή ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί με ίδια συμμετοχή
ΦΠΑ (εθνικοί πόροι): 29.918,70 ευρώ.
Από το Δήμο Καλαμάτας θα εκδοθεί άμεσα διακήρυξη δημοπράτησης του έργου.

2. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗ

Από τα μέλη του Σώματος έγινε αποδεκτή η απόφαση προέγκρισης δημοπράτησης του έργου με τίτλο: «Δημιουργία ιστοσελίδας για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών του Δήμου Καλαμάτας που εντάσσονται στην περιοχή του τοπικού προγράμματος LEADER στον τομέα της διατροφής, με σκοπό να αναδειχθούν διεθνώς τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της μεσογειακής δίαιτας στην καλαματιανή της εκδοχή», του Μέτρου 41, του Άξονα 4 (LEADER), του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», το οποίο έχει προϋπολογισμό 12.300,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%. Με την κατασκευή της ιστοσελίδας, ο Δήμος Καλαμάτας αποσκοπεί στην προβολή, κυρίως στο εξωτερικό, των παραδοσιακών τρόπων μαγειρέματος και των διατροφικών συνηθειών που διακρίνουν την περιοχή της Καλαμάτας, με τη χρήση των εκλεκτών τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

 

olives-leader 1

 

3. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Σε εφαρμογή της 198/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που προβλέπει τη θέσπιση του Μεσσηνιακού Αριστείου Επιστημών, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στηρίζει την απονομή του βραβείου αυτού σε επιστήμονα, που θα επιλεγεί από αρμόδια επιστημονική επιτροπή και ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 5.000,00 €, η οποία θα αποδοθεί ως χρηματικό έπαθλο. Επικεφαλής της Επιτροπής που θα επιλέξει τον επιστήμονα, ο οποίος θα βραβευθεί, είναι ο Καλαματιανός Καθηγητής Φυσικής και Ακαδημαϊκός Ιωάννης Ηλιόπουλος, που δραστηριοποιείται στο Παρίσι.
Η απονομή του Αριστείου θα γίνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, με την ευκαιρία της έλευσης στην Καλαμάτα των 7 Σοφών του επιστημονικού κλάδου της Κοσμολογίας, ανάμεσα στους οποίους και κάτοχοι βραβείου Νόμπελ.

4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ
ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ

Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, για την παραλαβή και διαχείριση των στερεών αποβλήτων των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμένα της Καλαμάτας. Η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης αφορά στο χρόνο ισχύος αυτής, με έναρξη από την υπογραφή της και λήξη στις 31/12/2015.
Υπενθυμίζεται πως η παραλαβή και διαχείριση των οικιακών στερεών αποβλήτων των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμένα της Καλαμάτας αφορά ιδίως στα κρουαζιερόπλοια. Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να καταστεί η Καλαμάτα πιο ανταγωνιστική ως πόλη στην υποδοχή των κρουαζιεροπλοίων. Το κόστος που προσδιορίσθηκε είναι εξαιρετικά χαμηλό για τα κρουαζιερόπλοια, σε σχέση με αυτό που καταβάλλουν σε άλλα λιμάνια.
Η πολιτική του Δήμου Καλαμάτας για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται η παραπάνω προγραμματική σύμβαση, θα εξακολουθήσει και θα διευρυνθεί με περαιτέρω ενέργειες, πέραν της υποδοχής των επισκεπτών στο λιμένα Καλαμάτας, της προσφοράς σε αυτούς χαρτών, συμβολικών δώρων και της παροχής πληροφοριών, της δημιουργίας μεγάλου πεζοδρομίου στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος κ.λπ.

 

krouazieroploio Medium 3

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech