Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Κατά την 41/2015 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων μηνός Αυγούστου, οικον. έτους 2015,
Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
2. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
3. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων και για τη δημιουργία νέων δαπανών όπως δαπάνη ύψους 100.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα το 2015, δαπάνη 37.500 ευρώ για έτοιμο σκυρόδεμα για τις ανάγκες των ΔΕ Θουρίας, Αρφαρών και Άριος, καθώς και δαπάνη ύψους 15.000 ευρώ για την προμήθεια μονωτικών και επισκευαστικών υλικών για τις ανάγκες επισκευών σχολείων.

asf

4. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όπως για καθαρισμό εξωτερικών τοίχων από γκραφίτι με αμμοβολή ύψους 3.000 ευρώ, συντήρηση και επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων ύψους 15.000 ευρώ, προμήθεια scanners για την ανάγνωση των μικροτσίπ που εμφυτεύονται σε σκύλους ύψους 600 ευρώ, προμήθεια δύο απορριμματοφόρων και ενός μηχανικού σαρώθρου μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας 5 ετών, ύψους 30.000 ευρώ, καθώς και για προμήθεια υλικού για φυτεύσεις ύψους 10.000 ευρώ.
5. Απόδοση λογαριασμού των απαιτούμενων δαπανών για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Γ΄ διμήνου 2015. Εγκρίθηκε.

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ ΜΕΣΩ LEADER

leader

6. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις της Τ.Κ. Μικρομάνης, Δ.Ε. Θουρίας, Δήμου Καλαμάτας». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Κατασκευές Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων Ιωάννα Παναγιωτοπούλου και Σία ΟΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 56%, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 85.000 €. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την προσέγγιση LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013.
Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη, αφορούν στη βελτίωση του καταστρώματος του δικτύου αγροτικών δρόμων στην περιοχή του αναδασμού κοντά στο αεροδρόμιο, όπου κατά κύριο λόγο καλλιεργείται το χαρακτηριστικό αγροτικό προϊόν της Μικρομάνης, η αγριοαγκινάρα. Το μήκος του αγροτικού δικτύου όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις ανέρχεται σε 3.200 μέτρα.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την ισοπέδωση του καταστρώματος των οδών, τον καθαρισμό των τάφρων απορροής ομβρίων και τη διάστρωση των αγροτικών δρόμων με υλικό οδοστρωσίας ΑΑΑ, καθώς και την ασφαλτόστρωση επιλεγμένων τμημάτων δρόμων που έχουν την μεγαλύτερη χρήση, ώστε το δίκτυο οδοποιΐας στην συγκεκριμένη περιοχή να αποκτήσει ασφαλή βατότητα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

7. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού (διεθνούς) διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών ελαίων για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας & Νομικών Προσώπων για το διάστημα 11ος/2015-
31/12/2016». Η Επιτροπή ενέκρινε τη συνέχιση της διαδικασίας για την προμήθεια υγρών καυσίμων με την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Γεώργιος Παν. Δεληγιάννης και Σία ΕΕ και την επανάληψη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια λιπαντικών ελαίων, καθώς αυτός απέβη άγονος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΡΩΘΡΟ

aporrimatoforo

8. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια δύο απορριμματοφόρων οχημάτων και ενός σαρώθρου μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) διάρκειας πέντε ετών». Εγκρίθηκε σχετικά με προμήθεια ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας και χωρητικότητας 16 κυβ. μέτρων, ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας και χωρητικότητας 16 κυβ. μέτρων με γερανό οροφής για υπόγειους κάδους και ενός αναρροφητικού σαρώθρου χωρητικότητας 4 κυβ. μέτρων. Η συνολική δαπάνη προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 713.400 ευρώ με το ΦΠΑ και θα καταβληθεί σε 20 τριμηνιαίες δόσεις με τη διαδικασία της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

nekrotafeio fytefsi kyparission 1

9. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας μειοδοτικής δημοπρασίας αγοράς ιδιωτικού ακινήτου από το Δήμο Καλαμάτας για την υποστήριξη των δημοτικών υπηρεσιών. Εγκρίθηκε όσον αφορά στην αγορά ακινήτου από το Δήμο, που θα μπορεί να αποτελέσει βοηθητικό χώρο του Κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας. Το ακίνητο θα πρέπει να είναι όμορο του Κοιμητηρίου, εμβαδού περίπου από 500 τετρ. μέτρα έως 1.000 τετρ. μέτρα, κατάλληλο για άμεση χρήση ώστε να στεγάσει της διοικητικές δημοτικές υπηρεσίες και τους βοηθητικούς χώρους του Κεντρικού Κοιμητηρίου, συμβατές με τις χρήσεις γης της περιοχής (γενική κατοικία).
10. Συμβιβαστική καταβολή αποζημίωσης. Εγκρίθηκε.

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΥΚ. ΣΚΙΑ

11. Χορήγηση δύο νέων υποτροφιών, για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, από το κληροδότημα «Λυκούργος Σκιάς». Εγκρίθηκε η χορήγηση υποτροφίας στους παρακάτω αποφοίτους:
α. Μαντά Νικόλαο του Αθανασίου και
β. Παρασκευόπουλο Παναγιώτη του Φωτίου.
12. Καλή εκτέλεση εργασίας και αμοιβή πιστοποιημένης ορκωτής εκτιμήτριας του κληροδοτήματος «Παναγιώτης Δραγώνας» και τροποποίηση του προϋπολογισμού, οικον. έτους 2015, του κληροδοτήματος. Εγκρίθηκε.

ΔΩΡΕΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ

Verga 2 Medium

13. Αποδοχή δωρεάς (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η αποδοχή δωρεάς εκ μέρους του Ιωάννη Πικιού, όσον αφορά σε δύο οικόπεδα ιδιοκτησίας του, που βρίσκονται στην Κάτω Βέργα, επιφανείας 72,10 τετρ. μέτρων και 47 τετρ. μέτρων αντίστοιχα, για να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικοί χώροι του Κοιμητηρίου Βέργας. Με την ίδια απόφαση, παραχωρείται χώρος 6 τετρ. μέτρων σε συγκεκριμένο σημείο των παραπάνω οικοπέδων, για την κάλυψη των οικογενειακών του αναγκών.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

festival Medium

Κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Καλαμάτας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε σχετικά με υπηρεσίες και υλικά προϋπολογισμού 70.600 ευρώ με το ΦΠΑ. Πρόκειται για ένα διεθνές γεγονός στο χώρο της χορωδιακής μουσικής, με συμμετοχή 39 χορωδιών από 14 έθνη και με περί τους 1.500 μετέχοντες, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech