Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στις 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κατά την 40ή/2015 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Ανεβλήθη.
2. Εκχώρηση στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας της αρμοδιότητας πληρωμών των ενταγμένων έργων, με την υπ' αριθμ. 13077/27-6-2014 Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013 (LEADER)». Εκχωρήθηκε η αρμοδιότητα των πληρωμών του συνόλου των λογαριασμών των ενταγμένων έργων
α) Ανάπλαση Δημοτικής Οδού Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος (από Εκκλησία Ταξιαρχών έως Νέα Είσοδο),

c Medium

β) Αναβάθμιση Αποθηκών ΑΣΟ Θουρίας για πολιτιστική χρήση,
γ) Αναβάθμιση ιπποδρομίου Πλατέος,
δ) Μετατροπή κτηρίου πρώην Α.Σ. Άριος σε εκθετήριο,
ε) Μετατροπή του υφιστάμενου κτηρίου αρχοντικού Δαγρέ στην Τ.Κ. Αριοχωρίου σε εκθετήριο που σχετίζεται με τη λαογραφική – αγροτική – πολιτιστική κληρονομιά και
Στ) Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Σκοπός είναι να καταστεί εφικτή η πληρωμή των λογαριασμών των εν λόγω έργων απευθείας από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας, όπως προβλέπει σχετική διάταξη του Νόμου.
3. Απόδοση λογαριασμού των απαιτούμενων για τις ανάγκες της 4ης Έκθεσης Αγροτικών & Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» 2015. Εγκρίθηκε.

7 Medium

4. Απόδοση παγίας προκαταβολής Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
5. Κοστολόγηση υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα. Εγκρίθηκε.
6. Ανάθεση επίδοσης σε δικαστικό επιμελητή. Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε απόφαση Δικαστηρίου, με την οποία αναγνωρίσθηκε ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι κύριος κατά ποσοστό 100% κοινόχρηστων δημοτικών οδών και για την καταχώρισή της στο Κτηματολογικό Γραφείο.
7. Ορισμός συμβολαιογράφου για σύνταξη συμβολαίου. Ανεβλήθη.
8. Αποδέσμευση πιστώσεων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.
9. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Ανακατασκευή κτιρίου για την στέγαση της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας». Εγκρίθηκαν σε συνέχεια υπογραφής, από το Δήμαρχο και τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (του Υπουργείου Οικονομικών), προγραμματικής σύμβασης, με αντικείμενο την ανακατασκευή τμήματος των αποθηκών του Τελωνείου Καλαμάτας, που έχουν παραχωρηθεί, για τη μετατροπή τους σε χώρους στέγασης του Γενικού Χημείου του Κράτους – Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Στο κτήριο έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και για την αποπεράτωση του έργου απομένουν εργασίες αυτών των δύο κατηγοριών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 108.665 ευρώ με το ΦΠΑ και η χρηματοδότηση θα παρασχεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο συνολικός χρόνος περαίωσης του έργου ανέρχεται σε 6 μήνες.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech