Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Κορυφώνεται η προετοιμασία για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμό Χορωδιών Καλαμάτας

Κορυφώνεται η προετοιμασία, από πλευράς του Δήμου Καλαμάτας και της Interkultur, για τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Καλαμάτας. Από τις 14 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2015, περί τους 1.500 χορωδοί, μέλη περίπου 40 χορωδιών, από 14 χώρες, θα έλθουν στην Καλαμάτα, για να τραγουδήσουν και να επιδοθούν σε ευγενή άμιλλα μεταξύ τους στον καλλιτεχνικό τομέα.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στις συνεννοήσεις για την προετοιμασία της εκδήλωσης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και αντιπροσωπείας της Interkultur, χθες και σήμερα, την οποίαν αποτελούσαν ο Christian Ljunggren, καλλιτεχνικός διευθυντής της Interkultur και υπεύθυνος για το Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας, η Ella Schmiede, υπεύθυνη για οργανωτικά θέματα και ο Καθηγητής Romans Vanags, βοηθός καλλιτεχνικός διευθυντής.

 

«ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ»

«Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο από πλευράς οργάνωσης», επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «μας βοηθάει η ‘προίκα’ του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού», όσον αφορά σε μια εκδήλωση όπως το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Καλαμάτας, που «εκτός από καλλιτεχνική αξία, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την οικονομική ζωή της πόλης», η οποία μεγεθύνεται από το γεγονός ότι θα διεξαχθεί εκτός τουριστικής περιόδου. Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξωστρέφεια της Καλαμάτας και την προβολή της.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ο κ. Ηλιόπουλος απηύθυνε κάλεσμα σε εθελοντές να πλαισιώσουν την εκδήλωση του Οκτωβρίου, δηλώνοντας συμμετοχή μέσω πλατφόρμας εντός της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Ακόμη, ο κ. Ηλιόπουλος απηύθυνε ευχαριστίες προς το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, επειδή παρέσχε την έγκρισή του να διεξαχθεί το τμήμα του Διαγωνισμού που αφορά στη θρησκευτική μουσική στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο Christian Ljunggren εξέφρασε τη χαρά των στελεχών της Interkultur που βρίσκονται και πάλι στην Καλαμάτα, τονίζοντας πως θα είναι εξαιρετικό για τόσες χορωδίες ανά τον κόσμο να έλθουν σε ένα μήνα και να διαγωνισθούν στην Καλαμάτα, στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό Πνεύμα. Η Interkulturπροωθεί την ευγενή άμιλλα σε αναλογία με το Ολυμπιακό ιδεώδες και θεωρεί σπουδαίο το γεγονός ότι αυτή η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, όπου ο Ολυμπισμός γεννήθηκε και μάλιστα σε μια πόλη κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.

 

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ

Οι χώροι που διαθέτει η Καλαμάτα είναι κατάλληλοι, ανέφερε ο κ. Ljunggren, με κυρίαρχο το εξαιρετικό Μέγαρο Χορού, ενώ θα γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο και στην Τέντα, που επίσης θα χρησιμοποιηθούν.

Εξέφρασε, επίσης, τη μεγάλη ικανοποίησή του για την άδεια του Μητροπολίτη να χρησιμοποιηθεί για το διαγωνιστικό τμήμα θρησκευτικής μουσικής ο Ιερός Ναός των Ταξιαρχών, χαρακτηρίζοντάς το «μία οικουμενική γιορτή». Στο διαγωνισμό θρησκευτικής μουσικής θα μετάσχουν χορωδίες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Βραζιλία, την Εσθονία και την Ουγγαρία.

 

ΜΙΑ «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο κ. Ljunggren χαρακτήρισε τη διοργάνωση του Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα ως «επένδυση» εκ μέρους της πόλης, στον τουριστικό τομέα αλλά και για την προβολή της, καθώς οι χορωδοί που θα μετάσχουν, θα αποτελέσουν «πρέσβεις» της Ελλάδος στις χώρες τους. Επίσης, θα δοθεί μια θετική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς η σχετική πληροφόρηση συνήθως περιλαμβάνει αρνητικές αναφορές.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Καλαμάτας θα ξεκινήσει με παρέλαση των χορωδιών στο κέντρο της Καλαμάτας, συνοδεία Φιλαρμονικών. Οι τελετές έναρξης και λήξης, οι διαγωνισμοί, τα κονσέρτα φιλίας, τα κονσέρτα γκαλά, η παρουσία τόσων χορωδιών στην Καλαμάτα, θα την καταστήσουν επίκεντρο της χορωδιακής μουσικής σε περίπου ένα μήνα από σήμερα!

 

interkultur_04_09_5.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech