Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 27 Αυγούστου 2015

Στη 13η συνεδρίασή του για το 2015 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015 και έλαβε αποφάσεις επί 21 θεμάτων.

Τα κυριότερα θέματα, για τα οποία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι τα εξής:

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

KDAY

Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκαν τα εξής: α) η διαδικασία εκπόνησης του τοπικού σχεδίου διαχείρισης (ΤΣΔ) να γίνει από τον ίδιο το Δήμο, β) η συγκρότηση ομάδας έργου αποτελούμενης από τους 1) Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Οχημάτων, 2) Προϊστάμενο του Τμήματος Ανακύκλωσης, 3) τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Βασιλόπουλο και 4) το Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Θεοφιλόπουλο γ) ο ορισμός του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης εκπόνησης του ΤΣΔ στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και δ) η ένταξη του ΤΣΔ στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το νέο εγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, οι Δήμοι υποχρεούνται να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν τοπικά σχέδια αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, στο πλαίσιο των εθνικών και των περιφερειακών σχεδιασμών.
Η σύνταξη του Τοπικού Σχεδίου του Δήμου Καλαμάτας θα συμβάλει στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.
Στόχος του σχεδίου είναι να γίνεται η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των απορριµµάτων στο επίπεδο του Δήµου, µε συνέπεια τη δραστική μείωση των αποβλήτων που παραμένουν σε σύμμεικτη μορφή και οδηγούνται σε επεξεργασία και σε τελική διάθεση.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

prokymaia-kalamatas

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με ισχύ μέχρι 31/12/2015, που θα ανανεώνεται σε ετήσια βάση, μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας.
Θα εκτελούνται αποκομιδή απορριμμάτων από υπόγειο και γκρι κάδους, αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από μπλε κάδους, οδοκαθαρισμός της προκυμαίας του λιμανιού με μηχανικό σάρωθρο του Δήμου, με μεγαλύτερη συχνότητα από Μάιο έως Σεπτέμβριο, καθαρισμός της πλαζ, άδειασμα καλαθιών απορριμμάτων επί της οδού Ναυαρίνου με μεγαλύτερη συχνότητα από Μάιο έως Σεπτέμβριο, καθημερινός έλεγχος – άδειασμα όλων των καλαθιών απορριμμάτων τα οποία είναι τοποθετημένα σε όλη την έκταση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, τακτική φροντίδα για την τήρηση της καθαριότητας στον αντιβραχίονα του λιμανιού, καθώς και καθημερινή καθαριότητα (σκούπισμα) των χώρων της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, πέραν του προγράμματος καθαριότητας του μηχανικού σαρώθρου, από την εργάτρια καθαριότητας του Λιμενικού Ταμείου.
Η οφειλή του Λιμενικού Ταμείου προς το Δήμο ανέρχεται σε 500 ευρώ ανά μήνα.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΑΡΩΘΡΟΥ

Το Σώμα ενέκρινε την αναγκαιότητα διενέργειας της προμήθειας, μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, δηλαδή με τη μέθοδο του leasing και με σύμβαση διάρκειας πέντε ετών, δύο απορριμματοφόρων οχημάτων και ενός σαρώθρου, για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας. Με τον τρόπο αυτό θα εμπλουτισθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός στον τομέα αυτό, με ευνοϊκότερο τρόπο για το Δήμο.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

festival Medium

Εγκρίθηκε η διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Καλαμάτας, από το Δήμο και τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur και η διάθεση συνολικού ποσού 124.000,00 € για την κάλυψη των εξόδων (53.400,00 € για δράσεις που θα εκτελέσει η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και 70.600,00 ευρώ για δράσεις που αναλαμβάνει ο Δήμος).
Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο που έχει συναφθεί μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Interkultur για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ήταν ύψους 55.000 ευρώ και ο Δήμος έχει εγκαίρως εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Πρόκειται για γεγονός όχι απλώς πανελλήνιας αλλά διεθνούς εμβέλειας, καθώς αναμένεται να έλθουν πάνω από 40 χορωδίες από 15 έθνη, εκ των οποίων 23 ελληνικές, με περίπου 1.600 συμμετέχοντες.
Το Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2015, θα αναδείξει την Καλαμάτα και το έντονο πολιτιστικό της αποτύπωμα, θα προβάλει την περιοχή μας, τις ομορφιές της και τα προϊόντα της, ενώ θα τονώσει την τουριστική κίνηση σε περίοδο χαμηλής ζήτησης, αποδίδοντας πολλές χιλιάδες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής και ανάλογη κίνηση στα εμπορικά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech