Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Καλαμάτας: 42 χορωδίες από 15 έθνη

Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, με αξιοσημείωτη διεθνή διάσταση, αποτελεί η διοργάνωση στην Καλαμάτα, από το Δήμο και τον πολιτιστικό οργανισμό Intekultur, του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015. Σε αυτόν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα μετάσχουν 42 χορωδίες από 15 έθνη, εκ των οποίων 23 χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα και 19 από άλλες χώρες.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, ο Θανάσης Ηλιόπουλος, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, ο προϋπολογισμός για τη διενέργεια του Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών θα εισαχθεί προς ψήφιση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 27 Αυγούστου. Ο προϋπολογισμός είναι ύψους 120.000 ευρώ και το μεγάλο αυτό έργο θα υλοποιηθεί εν μέρει από το Δήμο και εν μέρει από την ΚΕ «Φάρις».

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ο Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί σε δημοτικούς χώρους, όπως το Μέγαρο Χορού, η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, το κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» όπου θα διεξαχθούν η τελετή έναρξης και η τελετή λήξης. Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η εναρκτήρια παρέλαση των 42 χορωδιών, με τη συνοδεία Φιλαρμονικών, στον πεζόδρομο Αριστομένους και στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015. Θα διεξαχθούν, επίσης, κονσέρτα φιλίας με ελεύθερη είσοδο και δύο κονσέρτα γκαλά. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Καλαμάτας περιλαμβάνει και διαγωνιστικό τμήμα θρησκευτικής μουσικής.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντές να τον πλαισιώσουν, για την επιτυχή προετοιμασία και διενέργεια αυτών των σπουδαίων εκδηλώσεων. Ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους εθελοντές, μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί που ζουν στην Καλαμάτα και την περιοχή της. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, μπορεί να συμπληρώσει ειδική φόρμα, μέσω εικονιδίου στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Σύντομα, δε, θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση εθελοντών.

festival_Medium.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech