Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Κλιμάκιο του ΚΑΠΕ στο Δημαρχείο

Κλιμάκιο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποτελούμενο από το Γενικό Διευθυντή Βασίλη Κίλια και τον υπεύθυνο Μονάδας Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής Μηνά Ιατρίδη, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015, το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Βεργόπουλου.

Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας, δεδομένου ότι το ΚΑΠΕ εκτιμά πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει πιλοτικό ρόλο, σε πανελλαδική κλίμακα, όσον αφορά σε έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τόσο στην ηλιακή, όσο και στην ενέργεια που προέρχεται από υδατοπτώσεις, αλλά και στη γεωθερμία. Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία, τονίζοντας πως αυτή θα είναι απόλυτη και αμέριστη με τον εθνικό φορέα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών, της ορθολογικής χρήσης και της εξοικονόμησης ενέργειας, που είναι το ΚΑΠΕ.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε – μεταξύ άλλων - η συνεργασία, με τεχνική βοήθεια από το ΚΑΠΕ, στην προκήρυξη διαγωνισμού ενεργειακής εξοικονόμησης για το κολυμβητήριο, με χρήση ηλιακών συστημάτων. Επίσης, θα εξετασθεί ανάλογη διαδικασία ενεργειακής εξοικονόμησης (μέσω net metering, που οδηγεί σε συμψηφισμό παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας) με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη στέγη της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

kape_episkepsi_1_Medium.JPGkape_episkepsi_2_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech