Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 11 Αυγούστου 2015

Κατά τη σημερινή, 35η/2015, συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, ως ακολούθως:

1. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ ΜΕΣΩ LEADER

2. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση σε γεωργικές εκµεταλλεύσεις της Τ.Κ. Μικροµάνης, ∆.Ε. Θουρίας, ∆ήµου Καλαµάτας». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 85.000 €. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την προσέγγιση LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013.
Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη, αφορούν στη βελτίωση του καταστρώματος του δικτύου αγροτικών δρόμων στην περιοχή του αναδασμού κοντά στο αεροδρόμιο, όπου κατά κύριο λόγο καλλιεργείται το χαρακτηριστικό αγροτικό προϊόν της Μικρομάνης, η αγριοαγκινάρα. Το μήκος του αγροτικού δικτύου όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις ανέρχεται σε 3.200 μέτρα.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την ισοπέδωση του καταστρώματος των οδών, τον καθαρισμό των τάφρων απορροής ομβρίων και τη διάστρωση των αγροτικών δρόμων με υλικό οδοστρωσίας ΑΑΑ, καθώς και την ασφαλτόστρωση επιλεγμένων τμημάτων δρόμων που έχουν την μεγαλύτερη χρήση, ώστε το δίκτυο οδοποιΐας στην συγκεκριμένη περιοχή να αποκτήσει ασφαλή βατότητα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

dimarxeio-kalamatas

3. Κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσιών «Καθαρισµοί κτηρίων 2015». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε προμήθεια υπηρεσιών αξίας 71.314,44 ευρώ με το ΦΠΑ.
4. Απόδοση παγίας προκαταβολής ∆ηµοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε.
5. Τροποποίηση προϋπολογισµού, οικον. έτους 2015, κληροδοτήµατος «Λυκ. Σκιά». Εγκρίθηκε.
6. Τροποποίηση προϋπολογισµού, οικον. έτους 2015, κληροδοτήµατος «Ανδρ. Γκρέτσα». Εγκρίθηκε.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

20120430 1o dimotiko 1 Small

7. Επί των πρακτικών του διαγωνισμού για το έργο «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2015» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Λεωνίδας Σιώρης και Σία ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 47%. Το έργο, προϋπολογισμού 45.100 ευρώ με το ΦΠΑ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα εξής σχολεία: 1ο Δημοτικό Καλαμάτας, 12ο Δημοτικό Καλαμάτας, 16ο Δημοτικό Καλαμάτας, Γυμνάσιο Αρφαρών, πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο (Αγία Τριάδα Καλαμάτας), Νηπιαγωγείο Λαιΐκων και Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

8. Επί του πρακτικού επιτροπής διεξαγωγής ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών και του Δημοτικού Παντοπωλείου έτους 2015» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η ανάδειξη ως προσωρινών αναδόχων, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή ανά είδος, του Ιωάννη Γ. Κούμπλα, της Αφεντάκη Αιμ. & Σία ΕΕ, καθώς και της Μαρίας Ιωάν. Τούμπανου. Σχετικά με τα είδη για τα οποία δεν υποβλήθηκαν προσφορές, θα γίνει απευθείας ανάθεση προμήθειας, μετά από σχετική ανακοίνωση, με διαπραγμάτευση.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

9. Επί του πρακτικού επιτροπής διεξαγωγής ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού έτους 2015» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η ανάδειξη ως προσωρινών αναδόχων, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή ανά είδος, του Θεοδ. Ρουμελιώτη και της Β. Καυκάς ΑΕ, ενώ σχετικά με τα είδη για τα οποία δεν υποβλήθηκαν προσφορές, θα γίνει απευθείας ανάθεση προμήθειας, μετά από σχετική ανακοίνωση, με διαπραγμάτευση.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ

15.000 ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ

ff

10. Εισήγηση για την κατάρτιση των όρων και σύνταξη προκήρυξης ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με σκοπό την ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά σε διαγωνισμό ύψους 9.343.818 ευρώ με το ΦΠΑ και για αντικατάσταση έως 14.737 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων μετά των αντιστοίχων λαμπτήρων φωτισμού, σε βάθος 10 ετών (2016 – 2025). Έχει υποβληθεί φάκελος πρότασης για χρηματοδότηση της παροχής υπηρεσιών μέσω της πρωτοβουλίας JESSICA, από τη Eurobank.

Πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας, που θα οδηγήσει το Δήμο Καλαμάτας σε άλλη εποχή. Θα βελτιώσει το επίπεδο φωτισμού της Καλαμάτας και των Κοινοτήτων του Δήμου, καθώς όλοι οι βασικοί άξονες θα φωτισθούν με LED, κάτι που σημαίνει καλύτερο φωτισμό, εξοικονόμηση ενέργειας, πολύ λιγότερες ζημιές και πολύ λιγότερες εργατοώρες για αποκατάσταση βλαβών και συντήρηση.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech