Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: άντεξε στην κρίση

Άντεξε και πραγματοποιήθηκε παρά την κρίση το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που διεξήχθη μεταξύ 17 και 24 Ιουλίου 2015, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υπήρξε, πράγματι, μία ξεχωριστή διοργάνωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από διάχυτη ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και συγκίνησης, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ενώ για την αποτίμησή της πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, συνάντηση του Δημάρχου με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Βίκυ Μαραγκοπούλου.

Από πλευράς Πολιτείας, τη διενέργεια του Φεστιβάλ στήριξαν με την παρουσία τους κατά την πρεμιέρα οι Υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, πολλοί Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και Βουλευτές.


Για το άμεσο μέλλον, μεγάλες ελπίδες για τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας γεννά η προοπτική επανένταξής του σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.


Τονίζεται, δε, πως «για μία ακόμη φορά το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων, διατήρησε το υψηλό καλλιτεχνικό του επίπεδο και έφερε σε επικοινωνία το κοινό με τις τελευταίες εξελίξεις του σύγχρονου χορού, διαμορφώνοντας μια σαφή πρόταση σε σχέση με τους πιο σύγχρονους προβληματισμούς της παγκόσμιας κοινότητας του χορού».
Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο Τύπου, με έναν απολογισμό του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

21stKalamataDanceFestival360o_M.Nestora_N.Hliopoulos83_s_Medium.jpg21stKalamataDanceFestival360o_M.Nestora_N.Hliopoulos_88_s_Medium.jpg21stKalamataDanceFestival_Seminar_Laida_Aldaz_Arrieta_Ypapanti_Alexandropoulou20469_Medium.JPG21stKalamataDanceFestival_Seminar_Laida_Aldaz_Arrieta_Ypapanti_Alexandropoulou_56_P_Medium.JPG21st_Kalamata_International_Dance_Festival_Evelyn_Kamvysidi_106_Medium.JPG21st_Kalamata_International_Dance_Festiva_Dada_Masilo_Finale_l_Evelyn_Kamvysidi82_Medium.JPGDSC_0037_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech