Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Για την Καλαμάτα μίλησε ο Δήμαρχος στη «Φωνή της Ελλάδας»

Συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος, σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 11.40 το πρωί, στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Η Φωνή της Ελλάδας», που μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο. Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας συνομίλησε τηλεφωνικά με το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, με θέμα την Καλαμάτα, τις ομορφιές της, τη διαβίωση στην περιοχή, τις πολιτιστικές δραστηριότητες και την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια.

«Η Καλαμάτα είναι μια νεανική πόλη με 100 σχολεία και 13.000 μαθητές, με φοιτητές στο Πανεπιστήμιο και στο Τ.Ε.Ι. και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία, δύναμη και προοπτική για το μέλλον της», τόνισε ο Δήμαρχος. Είναι μια πόλη με λαμπρή ιστορία και με σύγχρονες υποδομές, στην οποία διοργανώνονται σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα με διεθνή ακτινοβολία, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το Χορωδιακό Φεστιβάλ κ.ά., αλλά και εμπορικές γιορτές όπως η Λευκή Νύχτα, όπου «ξεπουλούν» όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις και κάνοντας με αυτό τον τρόπο την πόλη, πόλο έλξης για τους κατοίκους ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Με το νέο αυτοκινητόδρομο αλλά και με το διεθνές αεροδρόμιο, η προσβασιμότητά της έχει γίνει πολύ καλύτερη και η εκδρομή στην Καλαμάτα, έστω για ένα Σαββατοκύριακο, είναι πολύ συμφέρουσα.
Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, ιδιαίτερα σε εκείνα που συσκευάζονται και εξάγονται στην Ευρώπη, στην Κίνα, στις ΗΠΑ και αλλού, όπως το ελαιόλαδο Καλαμάτα ΠΟΠ και οι ελιές Καλαμάτα ΠΟΠ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech