Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 9 Ιουνίου 2015

Συνήλθε σήμερα, στην υπ' αριθμ. 27/2015 συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

ΔΩΡΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

1. Αποδοχή δωρεάς παροχής τουριστικών υπηρεσιών του κ. Παπαδόπουλου Λεωνίδα προς το Δήμο Καλαμάτας.

kalamata 1

Εγκρίθηκε, όσον αφορά στη δωρεά εκ μέρους του κ. Παπαδόπουλου Λεωνίδα, στο πλαίσιο της καλής του συνεργασίας με το Δήμο Καλαμάτας, υπηρεσιών αξίας 400 ευρώ, σχετικά με τη λήψη πλάνων – βιντεοσκόπηση σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, για την τουριστική προβολή του Δήμου.
2. Έλεγχος καταστάσεων σχετικών με την εκτέλεση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 1ου τριμήνου έτους 2015 Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
3. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
4. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όπως για έξοδα λειτουργίας συσσιτίων – προμήθεια τροφίμων – σίτιση μαθητών Μουσικού Σχολείου ποσού 88.000 ευρώ, καθώς και για τη βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας ποσού 612.000,01 ευρώ.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

5. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια τροφίμων έτους 2015». Εγκρίθηκε, σχετικά με την προμήθεια τροφίμων για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και το Δημοτικό Παντοπωλείο, ύψους 175.247,85 ευρώ με το ΦΠΑ.

ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

6. Επί του πρακτικού της επιτροπής διεξαγωγής πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια ειδών καθαριότητας & ευπρεπισμού και προμήθεια λοιπών ειδών υγιεινής & καθαριότητας για το έτος 2015, του Δήμου Καλαμάτας και των Νομικών Προσώπων». Εγκρίθηκε, σχετικά με την προμήθεια των ανωτέρω ειδών, προϋπολογισμού 43.512,24 ευρώ με το ΦΠΑ, από τους Αφεντάκη Αιμ. & Σία ΕΕ και Φώτιο Ιωάν. Διαμαντόπουλο, για τα είδη επί των οποίων καθένας προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή. Για τα είδη επί των οποίων δεν υποβλήθηκαν προσφορές, όπως και για είδος για το οποίο δόθηκε τιμή υπερβαίνουσα εκείνη της μελέτης, θα γίνει απευθείας ανάθεση μετά από διαπραγμάτευση.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 

navarinou-pezodromio

7. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Εργασίες συντήρησης στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Naquatec, η οποία προσέφερε έκπτωση 37,82% επί προϋπολογισμού μελέτης 40.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Η χρηματοδότηση θα προέλθει από πιστώσεις ΣΑΤΑ και οι εργασίες αποσκοπούν στη συντήρηση του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου, από το τέλος του ποδηλατοδρόμου (πλησίον του Ιερού Ναού Αναστάσεως) μέχρι το Filoxenia. Θα εκτελεσθούν συντήρηση και επισκευή του δαπέδου του πεζοδρομίου, συντήρηση και επισκευή κατακόρυφων (ή υπό κλίση) στοιχείων σκυροδέματος, κατάργηση υφισταμένων ζαρντινιερών από πλίνθους, επισκευή ζαρντινιερών και παρτεριών φύτευσης δένδρων και ανακατασκευή σε ράμπες ΑμεΑ.

ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

aris ergostasio aso

8. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Άριος. Η Επιτροπή κατεκύρωσε την πλειοδοτική δημοπρασία στον Ιωάννη Π. Τσίτουρα, ο οποίος προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 680 ευρώ, όσον αφορά στην εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου των εγκαταστάσεων εργοστασίου πρώην ΑΣΟ της Τοπικής Κοινότητας Άριος. Η μίσθωση θα έχει διάρκεια 20 ετών και προϋποθέτει την ανακατασκευή των κτηρίων από το μισθωτή, προϋπολογισμού 190.000 ευρώ (οι δαπάνες του μισθωτή για ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και τα ενοίκια θα συμψηφισθούν). Σκοπός είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου επιμόρφωσης και αναψυχής, δίπλα στον ποταμό Άρι, σε σημείο με άριστη προσβασιμότητα.
9. Ορισμός δικηγόρου για θέματα του κληροδοτήματος «Θεοδώρου Βενιζέλου». Εγκρίθηκε, σχετικά με τη διερεύνηση και το χειρισμό της υπόθεσης που αφορά σε ακίνητα του κληροδοτήματος «Θεοδώρου Βενιζέλου».

ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Π. ΦΩΤΕΑ

fwteas

10. Αποδοχή δωρεάς εκ μέρους των βραβευθέντων με το βραβείο δοκιμίου Π. Φωτέα – απόδοση στους δικαιούχους (εκτός ημερησίας διατάξεως). Το βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού, για το έτος 2014, εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, απονέμεται εξ ημισείας στον Παύλο Τζερμιά, για το βιβλίο του «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η πολυτάραχη εποχή του» και στον Οδυσσέα Σπαχή, για το βιβλίο του «Θεμελιώδη Σύμβολα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού». Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 3.000 ευρώ, το οποίο με επιστολές τους οι κ. Τζερμιάς και Σπαχής αποποιήθηκαν, ζητώντας τη διάθεση του ποσού 1.500 ευρώ που αντιστοιχεί στον καθένα, σε Δομές του Δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, ο Παύλος Τζερμιάς επιθυμεί να διατεθεί το ποσόν 1.500 ευρώ του επάθλου του για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Δημοτικό Παντοπωλείο, ενώ ο Οδυσσέας Σπαχής ζητεί τη διάθεση του ιδίου ποσού για φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, εξ ημισείας, στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Η Επιτροπή αποδέχθηκε τη βούληση των κ. Τζερμιά και Σπαχή και ο Δήμος Καλαμάτας θα εκφράσει ευχαριστίες, με επιστολές, προς τους βραβευθέντες με το βραβείο Φωτέα δωρητές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος διοργανώνει τελετή επίδοσης του βραβείου δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, για το έτος 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Καλαμάτας. Στην ίδια τελετή θα επιδοθούν και οι υποτροφίες που είχε θεσπίσει για αριστούχους φοιτητές ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, εις μνήμην του Παναγιώτη Φωτέα, πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας και σημαντικού διανοούμενου.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech