Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο Δήμαρχος μετέβη χθες, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και είχε συναντήσεις «για τα σημαντικά έργα, τα οποία προωθούμε προκειμένου να ενταχθούν ως εμπροσθοβαρή στο νέο ΕΣΠΑ», όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζονται άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τα έργα αυτά και «με το που θα ανοίξει, θα ενταχθούν», εξήγησε ο Δήμαρχος.

Πρόκειται για έργα της ΔΕΥΑΚ και συγκεκριμένα είναι «η διαχείριση της λυματολάσπης, παλιάς και νέας, καθώς και η επέκταση των αγωγών λυμάτων προς τη Θουρία και τα Λαίϊκα».

Επίσης, υπάρχουν έργα σημαντικά στον τομέα της Καθαριότητας, όπως «η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και για την κομποστοποίηση στην πόλη, με την αγορά μηχανικών κομποστοποιητών, ιδιαίτερα για το Νοσοκομείο και για τα Στρατόπεδα», ανέφερε ο Π. Νίκας. Περιλαμβάνεται, ακόμη, η προμήθεια μηχανημάτων, για να γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων και να μειωθεί το κόστος της διαδικασίας.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Δημάρχου, σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας τεχνικών του Δήμου Καλαμάτας, τα μέλη της οποίας συζήτησαν με τεχνικούς του Υπουργείου διάφορα συναφή ζητήματα, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την ένταξη των έργων αυτών στο νέο ΕΣΠΑ.

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΗΣ

Ο Π. Νίκας ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας αναμένει σχετικό έγγραφο από τον Υπουργό, για τη συνδρομή που ζήτησε σε προσωπικό, ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια πόλης Κηπούπολης, Παραλίας Βέργας και Μικρής Μαντίνειας. Ο Δήμος Καλαμάτας θα θέσει στη διάθεση του Υπουργείου, που αντιμετωπίζει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, μηχανικούς, που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών, οι οποίοι είτε θα εργάζονται στην Καλαμάτα και θα επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το Υπουργείο, είτε θα μεταβούν στην Αθήνα, είτε θα ενεργούν συνδυαστικά.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech