Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας και Αθηναίων σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα

Συνάντηση είχε χθες, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας με το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Αντικείμενο της συνάντησης, που ξεκίνησε στις 15.00, ήταν, όπως ανέφερε ο Π. Νίκας μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, «ζητήματα που έχουν σχέση με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Δήμο Καλαμάτας. Για μας είναι κρίσιμο ζήτημα να έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Επίσης, είναι κρίσιμο ζήτημα να πληροφορήσομε τον κόσμο της Αττικής – και το κάνομε – για το τι μπορεί να προσφέρει η Καλαμάτα σήμερα για την αναψυχή των 5.000.000 κατοίκων της Αττικής, της πολυπληθέστερης περιοχής της χώρας.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συμφωνήσαμε με το Δήμαρχο Αθηναίων να υπογράψομε μια προγραμματική σύμβαση, ένα μνημόνιο συνεργασίας, για ζητήματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό πρώτ' απ' όλα, αλλά και για κοινωνικά θέματα. Για τον πολιτισμό εμείς προσδοκούμε από το Δήμο Αθηναίων – και έχει γίνει αποδεκτό ήδη – όλα τα σχήματα του Δήμου Αθηναίων να έλθουν δωρεάν στην Καλαμάτα και να προσφέρουν προς το λαό μας τις πολιτιστικές τους υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων τα αποδέχθηκε όλα αυτά και συντάσσεται το μνημόνιο συνεργασίας ή προγραμματική σύμβαση, ώστε να πάει στη συνέχεια στα δύο Δημοτικά Συμβούλια και να ξεκινήσομε από το 2015 αυτή τη συνεργασία.
Η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για το Δήμο μας, όπως και η επαφή με Δήμους που μπορούν να μας προσφέρουν και στους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς».

Οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Καλαμάτας είχαν, επίσης, συζήτηση για ζητήματα και αδιέξοδα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει γρήγορα και επόμενη συνάντηση.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech