Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

«Κλειστή» η Ναυαρίνου στην Ανάσταση για μερικές ημέρες

Σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 «έκλεισε» η οδός Ναυαρίνου, στον Ιερό Ναό Ανάστασης, για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)». Η οδός θα παραμείνει κλειστή στο συγκεκριμένο σημείο για μερικές ημέρες και η κυκλοφορία θα διεξάγεται με παράκαμψη, μέσω των οδών Ηρώων, Κρήτης και Αύρας.
Ο Δήμαρχος ζήτησε υπομονή για μικρό χρονικό διάστημα, τονίζοντας πως «θα δουλεύουμε μέρα και νύχτα. Κάποιες μέρες, μέχρι να στρωθούν οι κυβόλιθοι, θα έχουμε μία ταλαιπωρία». Σημειώνεται πως, με υπόδειξη του Δήμου, ώστε οι εργασίες στη Ναυαρίνου να προηγηθούν της τουριστικής περιόδου, ο εργολάβος ξεκινά με παρέμβαση στην οδό μπροστά στο Ναό και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας και νοτίως του δρόμου.

 

«ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ»

Ο Δήμαρχος προσέθεσε τα εξής: «Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, θα δείτε εκεί μία πλατεία, η οποία θα αναδεικνύει τον Ιερό Ναό και θα είναι μία 'ανάσα' για την περιοχή. Θα ομορφύνει ο τόπος». Εξήγησε, δε, ότι «ταλαιπωρούμε τον κόσμο κατακαλόκαιρο, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να τελειώσουμε το έργο μέσα στα πλαίσια, τα οποία ορίζονται από τη διαχείριση του ΕΣΠΑ (σ.σ. κλείνει στο τέλος του έτους), διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τα χρήματα ή να τα πληρώσει ο Δήμος.
Δυστυχώς, εντάχθηκε αργά το έργο και ξέρετε πόσο βασανιστήκαμε για να το εντάξουμε».
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου, προϋπολογισµού 428.766,00 € (συµπεριλαµβανοµένου του Φ.Π.Α), που εντάχθηκε εκ νέου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ, θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης στην Παραλία Καλαμάτας, γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα διενεργηθεί και στην οδό Ναυαρίνου.
Πέραν αυτών, νοτίως της Ναυαρίνου θα εγκατασταθεί ηλεκτρική ράμπα, ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια τρίτων.

P6041458_Medium.JPGP6041459_Medium.JPGP6041460_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech