Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 3 Ιουνίου 2015

Στην 8η/2015 συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Καλαµάτας, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015και ώρα 14.00, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:

 

ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Νο 2 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

1. Τροποποίηση της Αστικής Γραµµής Νο «2» «Άσυλο – Αγία Τριάδα – Τ.Ε.Ι.» και επέκταση αυτής µέχρι το Νοσοκοµείο Καλαµάτας. Προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας, εγκρίνεται η τροποποίηση της γραμμής υπ' αριθμόν 2, Άσυλο – Αγία Τριάδα – ΤΕΙ, ώστε το αστικό λεωφορείο να διέρχεται από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Για τη δημιουργία της νέας γραμμής 2, απαιτείται να προστεθούν στην υπάρχουσα 4 νέες στάσεις, που είναι: α) ΤΕΙ: απέναντι από το ΤΕΙ προς Αθήνα β) Αντικαλάμου γ) Νοσοκομείο Α΄: επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης δ) Νοσοκομείο Β΄: δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής παραμένουν ίδια, δηλαδή Άσυλο και ΤΕΙ, ενώ ίδια θα παραμείνει και η συχνότητα κυκλοφορίας των λεωφορείων.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα επέκτασης της αστικής περιοχής Καλαμάτας, ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με αστική συγκοινωνία, θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της 10ης Ιουνίου 2015, μετά από θετική γνωμοδότηση εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

 

ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Anastasi Anaplasi prin kleisimo tou dromou 4 Medium

2. Προσωρινή εκτροπή οδικής κυκλοφορίας από τµήµα της οδού Ναυαρίνου για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση τµήµατος Παραλιακής Ζώνης Καλαµάτας (Πλατεία Ανάστασης)». Εγκρίθηκαν:
• Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ναυαρίνου από την οδό Βυζαντίου (δυτικά της Οδυσσέα Ελύτη) μέχρι την επόμενη οδό Γεωργίου Φτέρη
• Η προσωρινή διακοπή της υπερτοπικής κυκλοφορίας της οδού Ναυαρίνου από τη διασταύρωση με την οδό Ηρώων έως τη διασταύρωση με την οδό Αύρας
• Η προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (αστική συγκοινωνία, μεγάλα οχήματα κ.λπ.) από την οδό Ναυαρίνου μέσω των οδών Ηρώων, Κρήτης και Αύρας και αντίστροφα.
3. Έγκριση µελέτης του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας, τµήµα έργου διάνοιξης οδού στη ∆ηµοτική Κοινότητα Βέργας». Δε συζητήθηκε.

 

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΚΛΑΡΑΙΪΚΟ ΑΡΦΑΡΩΝ

arfara-maglareikoMedium 

4. Έγκριση µελέτης του έργου «∆ιαµόρφωση κοινόχρηστου χώρου (Μαγκλαραίϊκο)». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 45.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Στο χώρο θα εξυπηρετηθούν κυρίως χρήσεις καθιστικού και αναψυχής. Το πράσινο θα ενισχυθεί με νέες φυτεύσεις δένδρων (πλατάνια) και θάμνων. Στο χώρο υπάρχει πηγάδι, επενδεδυμένο με πέτρα, από το οποίο κάθε νέα κατασκευή θα απέχει τουλάχιστον 1,20 μέτρα.
Το χώρο, σύμφωνα με τη μελέτη, διατρέχει από ανατολή προς δύση διάδρομος πλάτους 2 μέτρων περίπου, παράλληλα με τον τοίχο αντιστήριξης, σε απόσταση από αυτόν 3 – 3,5 μέτρων. Μεταξύ του διαδρόμου και του τοίχου διαμορφώνεται χώρος πρασίνου με ήδη φυτεμένα δέντρα και συμπληρώνεται με αρωματικά και άλλα τοπικά φυτά, που τοποθετούνται κοντά στα κιγκλιδώματα του τοίχου αντιστήριξης. Το χώμα καλύπτεται με χλοοτάπητα. Στο κέντρο διαμορφώνεται καθιστικό, τμήμα ημικυκλίου με ύψος 0,40 μ., που περιβάλλεται από παρτέρι καθαρού πλάτους 1 μ., το οποίο ορίζεται από κράσπεδο σκυροδέματος.
Στο δάπεδο κατασκευάζεται υπαίθριο σκάκι, συνεπίπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο. Κατασκευάζονται, επίσης, τα αναγκαία δίκτυα.
5. Παραχώρηση ειδικών θέσεων στάθµευσης ΑµεΑ. Εγκρίθηκε η παραχώρηση μίας θέσης στάθµευσης ΑµεΑ, απέναντι από το οίκημα με διεύθυνση Μαντίκλου 5, επί της κάθετης των οδών Μαντίκλου και Αριστοδήμου.
6. Παραχώρηση, µε µίσθωση, ειδικών θέσεων στάθµευσης για επαγγελµατική χρήση. Εγκρίθηκε η παραχώρηση, µε µίσθωση, μίας θέσης στάθμευσης προς χρήση της Alpha Bank στην οδό Κολοκοτρώνη, πλησίον της Αριστομένους, καθώς και μίας θέσης στάθμευσης στην οδό Μητροπέτροβα και Χρυσάνθου Παγώνη.
7. Αφαίρεση δύο δένδρων στην οδό Νέδοντος και ενός στην οδό Νικολάου Μεθώνης. Εγκρίθηκε.

 

ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ

8. Προσωρινά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στην οδό Αρτέμιδος κ.α. Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (τμήματα οδών Βασιλέως Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος), θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, εργασίες στην οδό Αρτέμιδος και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λαιΐκων και Σταδίου, για την ανακατασκευή της νησίδας και του οδοστρώματος. 

Σχετικά με την οδό Αρτέμιδος και την αναδιάταξη της νησίδας στο τμήμα από την οδό Λαιΐκων έως την οδό Σταδίου / Μεσσήνης, όπου δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, η κάθοδος θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας: μία για αριστερή στροφή, μία για ευθεία κίνηση και μία για ευθεία κίνηση και δεξιά στροφή. Για να επιτευχθεί το παραπάνω, απαιτείται η μείωση του πλάτους της νησίδας διαχωρισμού των κατευθύνσεων κυκλοφορίας, με όσα αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων και την εκρίζωση των ευκαλύπτων. Η εγκριθείσα μελέτη για την προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας, συντάχθηκε με σκοπό την διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Αρτέμιδος από την οδό Λαιΐκων έως την οδό Σταδίου λόγω της κατάληψης του οδοστρώματος της καθόδου και τη δημιουργία εργοταξιακού χώρου, προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες από την εγκεκριμένη μελέτη εργασίες ανακατασκευής της νησίδας και του οδοστρώματος.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ 2 ΦΑΣΕΙΣ

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει σε δύο φάσεις:

1. Α΄ ΦΑΣΗ: πλήρης αποκλεισμός των δυο λωρίδων της οδού Αρτέμιδος

Κατά την Α΄ΦΑΣΗ, που προβλέπεται να διαρκέσει περίπου 4 ημέρες, θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία των δύο λωρίδων της οδού Αρτέμιδος και συγκεκριμένα από την οδό Λαιΐκων έως την οδό Σταδίου για να γίνουν οι εργασίες κοπής των δυο ευκαλύπτων ύψους περίπου 15 μέτρων που βρίσκονται στην νησίδα της οδού Αρτέμιδος

2. Β΄ ΦΑΣΗ: πλήρης αποκλεισμός της λωρίδας καθόδου της οδού Αρτέμιδος από την οδό Αγίου Γεωργίου έως την οδό Σταδίου

Μετά την ολοκλήρωση της κοπής των δένδρων θα δοθεί στην κυκλοφορία :

I.       το τμήμα της ανόδου της οδού Αρτέμιδος από την διασταύρωση της με την οδό Σταδίου μέχρι την οδό Λαιΐκων

II.      το τμήμα της καθόδου της οδού Αρτέμιδος από την διασταύρωση της με την οδό Λαιΐκων έως την οδό Αγίου Γεωργίου

H χρονική διάρκεια της Β΄ Φάσης για την υλοποίηση των εργασιών εκτιμάται σε δύο εβδομάδες.

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι:

α) Η εκτροπή της κυκλοφορίας του ρεύματος της καθόδου της οδού Αρτέμιδος θα γίνεται μέσω της οδού Λαιΐκων στην οδό Μπουλούκου

β) Η εκτροπή της κυκλοφορίας του ρεύματος της ανόδου της οδού Αρτέμιδος θα γίνεται μέσω της οδού Σταδίου στην οδό Νέδοντος

γ) Η τοπική κυκλοφορία από και προς τις ιδιοκτησίες της περιοχής θα γίνεται μέσω των τοπικών οδών της ευρύτερης περιοχής του έργου

δ) Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης:

I. Στο τμήμα της οδού Λαιΐκων από την οδό Αρτέμιδος έως την οδό Μπουλούκου, προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία των αστικών – υπεραστικών λεωφορείων και λοιπών μεγάλων οχημάτων

II. Στα πρώτα και τελευταία 50 μέτρα της οδού Μπουλούκου από την οδό Λαιΐκων έως την συμβολή της με την οδό Αθηνών, ώστε να γίνεται ανεμπόδιστα ο ελιγμός των μεγάλων οχημάτων.

Μπορείτε εδώ να δείτε απεικόνιση σε χάρτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν.

ArtemidosKukloforieakesruthmiseis_Medium.JPG

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech