Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονοµική Επιτροπή συνεδρίασε στις 3 Ιουνίου 2015

Στην 26η/2015 συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του

∆ήµου Καλαµάτας, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, ως ακολούθως:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

1. Συµπλήρωση της υπ' αριθ. 55/2014 απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καλαµάτας, σχετικά µε την καταβολή τελών για το χώρο που καταλαµβάνουν τα περίπτερα. Η σχετική προσθήκη στην παρ. 2 της υπ' αριθμ. 55/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας έχει ως εξής:
«1. α) Σε κατόχους άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου που βρίσκονται εκτός λειτουργίας και οι οποίοι δεν καταβάλλουν τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για δύο έτη, αν και έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία, εκτός των από του νόμου καταλογισθέντων αναλογούντων τελών και προστίμων, ο Δήμος Καλαμάτας δύναται, μετά από έγγραφη ενημέρωση για οικειοθελή απομάκρυνση του κουβουκλίου με προθεσμία δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών προς τους κατόχους να απομακρύνει με δικά του μέσα και χωρίς ευθύνη για την αρτιότητα της κατασκευής (σε περίπτωση παλαιότητας ή πολυπλοκότητας) τα υποδεικνυόμενα αντικείμενα (κουβούκλιο, προσθήκες, φορητά στοιχεία, εμπορεύματα κ.λπ.). Για την απομάκρυνση, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο, είναι δυνατόν να ζητηθεί η συνδρομή της οικείας Αστυνομικής Αρχής.
β) Η άδεια εκμετάλλευσης περιπτέρου των κατόχων παραμένει σε ισχύ διά βίου. Μπορούν δε, να επανατοποθετήσουν το κουβούκλιο του περιπτέρου τους, εφόσον καταστεί δυνατή η λειτουργία του είτε από τους ίδιους, είτε διά των οικείων τους, είτε μέσω εκμίσθωσης της άδειας σε τρίτο πρόσωπο. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό, είναι η έγκριση των υπηρεσιών του Δήμου, η εξόφληση των προηγούμενων οφειλών τους και η έγκριση της θέσης του περιπτέρου από το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθ. 27, παρ. 2α του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47Α/11-5-2015).
2. Σε δικαιούχους (κατόχους) άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου, που βρίσκονται σε λειτουργία μέσω εκμίσθωσης της άδειας σε τρίτο πρόσωπο είτε από τους ιδίους, για τους οποίους συντρέχουν (ή θα προκύψουν μελλοντικά) σωρευτικά οι ανωτέρω λόγοι (μη καταβολή τελών για δύο έτη, αναφορά επικινδυνότητας με έγγραφο της Τροχαίας και απόφαση κατάργησης της χωροθετούμενης θέσης) εφαρμόζεται η διαδικασία της περίπτωσης 1».
2. Επί αιτηµάτων υπαγωγής στη ρύθµιση του Ν. 4321/2015. Εγκρίθηκε.
3. Έλεγχος καταστάσεων σχετικών µε την εκτέλεση του προϋπολογισµού εσόδων – εξόδων 1ου τριµήνου έτους 2015 ∆ήµου Καλαµάτας. Δε συζητήθηκε.
4. Αποδέσµευση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
5. Αναµόρφωση δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.

neo dimarxeio perivallon xoros Medium

6. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όπως για εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου νέου Δημαρχείου με πίστωση 23.811,88 ευρώ κ.ά.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ

7. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για «Προµήθεια γραφικής ύλης για το έτος 2015». Εγκρίθηκε, σχετικά με προμήθεια ύψους 26.163,79 ευρώ με το ΦΠΑ.

ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

dekatiano Medium

8. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού δηµόσιου διαγωνισµού για την επιλογή αναδόχου προµηθευτή για τη «Σίτιση των µαθητών του Μουσικού Σχολείου στο ∆ήµο Καλαµάτας σχολικού έτους 2015-2016». Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην εξασφάλιση έτοιμου φαγητού σε 219 μαθητές, δαπάνης 129.921,75 ευρώ με το ΦΠΑ.

ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

 

PARKO SIDIRODROMWN Medium

9. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «∆ηµοτικό Πάρκο Σιδηροδρόµων (Κεντρικός διάδροµος, κ.λπ.)». Προσωρινός μειοδότης ανεδείχθη ο Ιωάννης Σκούφης, πολιτικός μηχανικός ΕΔΕ, που προσέφερε έκπτωση 40,16%, επί προϋπολογισμού 60.000 ευρώ με το ΦΠΑ και χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ.
Σημειώνεται ότι οι σχεδιασμένες υπαίθριες διαδρομές περιπάτου, με δαπεδόστρωση από θραυστό υλικό λατομείου (στουρνάρι), έχουν γίνει σήμερα, σε πολλά σημεία τους, ακατάλληλες για χρήση από τους περιπατητές και με την παραμικρή βροχόπτωση σχηματίζεται λάσπη.
Για τον κεντρικό διάδρομο περιπάτου, προβλέπεται η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και ολόσωμης βαφής (χρώματος terracotta), αφού εκτελεσθεί η αναγκαία προεργασία. Επίσης, στους περιμετρικούς διαδρόμους θα γίνει ανακατασκευή της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης από στουρνάρι. Όπου είναι αναγκαίο, θα διενεργηθεί συμπλήρωση κρασπέδων από σκυρόδεμα.

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ

Thouria kivolithoi Medium

10. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Συµπλήρωση επίστρωσης µε κυβόλιθους στη Θουρία». Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε, σχετικά με έργο προϋπολογισμού 21.500 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ, η εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 24,91%. Πρόκειται για την αποπεράτωση έργου ανάπλασης, πλησίον του κεντρικού δρόμου της Θουρίας. Η δαπεδόστρωση θα γίνει σε επιφάνεια 230 τετρ. μέτρων, με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης από σκυρόδεμα, σε κατάλληλα διαμορφωμένη υπόβαση, ενώ θα εγκατασταθούν αγωγοί και εσχάρες και φρεάτια για την απορροή των ομβρίων.
11. Απόδοση παγίας προκαταβολής ∆ηµοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech