Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Συνήλθε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας στην 24η/2015 συνεδρίασή της, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:
 
1. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015. Εγκρίθηκε.
 
2. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για τη «Μίσθωση αυτοκινήτων και μηχανημάτων». Εγκρίθηκε η ανάδειξη προσωρινών μειοδοτών ανά κατηγορία αυτοκινήτου ή μηχανήματος και η επανάληψη του διαγωνισμού για τα παρακάτω μηχανήματα: ερπυστριοφόρος φορτωτής ισχύος άνω των 130 ΗΡ, αεροσυμπιεστής (κομπρεσέρ) αυτοκινούμενος ή ρυμουλκούμενος ισχύος άνω των 40ΗΡ, φορτωτάκι με δίσκο κοπής οδοστρωμάτων από ασφαλτόμειγμα ή σκυρόδεμα, αντλητικό συγκρότημα χωρητικότητας 30.000 λίτρων περισυλλογής υδάτων και εκκένωσης.
 
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ
 
3. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού μειοδοτικού (διεθνούς) διαγωνισμού για «Προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών ελαίων για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας και των Νομικών του Προσώπων, για το διάστημα 11ος/2015-31/12/2016». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε προμήθεια προϋπολογισμού 657.548 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
 
 4. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης κανονικού ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού έτους 2015». Εγκρίθηκαν σχετικά με προμήθεια προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
 
5. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου ανοικτού διαγωνισμού για «Προμήθεια μεταχειρισμένου καλαθοφόρου οχήματος». Εγκρίθηκε σχετικά με προμήθεια προϋπολογισμού 30.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
 
6. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Επισκευές σε σχολικά κτίρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια 2015». Εγκρίθηκε σχετικά με εργασίες προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που αφορούν σε παρεμβάσεις στο 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (κατασκευή περίφραξης), 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (αντικατάσταση κουφωμάτων των φωταγωγών κλιμακοστασίου), 7ο Δημοτικό Σχολείο (καθαίρεση επιχρισμάτων και κατασκευή ψευδοροφής), κτήριο πρώην Πολυκλαδικού (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), 2ο και 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), Νηπιαγωγείο Άριος (κατασκευή WC νηπίων εντός του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Άριος), Γυμνάσιο Αρφαρών (ανακατασκευές γυψοσανίδων στους χώρους υγιεινής), Νηπιαγωγεία βαριάς προκατασκευής (ανακατασκευή δαπέδων με linoleum), επεμβάσεις σε λεβητοστάσια κεντρικών θερμάνσεων των σχολείων.
 
ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ
 
7. Μεταβολή χρόνου περαίωσης του έργου «Αστική Ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας». Λόγω της απεντάξεως προ μερικών μηνών και της επανεντάξεως του έργου στο ΕΣΠΑ, την 12η Μαΐου 2015, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησε την αλλαγή του χρόνου εκτέλεσης του έργου από 6 σε 5 μήνες, δεδομένου ότι κλείνει το ΕΣΠΑ. Ο ανάδοχος ενημερώθηκε και αποδέχθηκε αυτήν την τροποποίηση, η δε Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη μεταβολή ως άνω του χρόνου περαίωσης του έργου.
 
megaro
 
8. Κοστολόγηση υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα. Εγκρίθηκε.
 
9. Απόδοση παγίας προκαταβολής Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
 
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ
ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
 
10. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Τουριστικού Ταϋγέτου, δημοτικού ακινήτου Τοπικής Κοινότητας Αλαγονίας. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην εκμίσθωση του Τουριστικού, δηλαδή διώροφης οικοδομής με καλυπτόμενη επιφάνεια 410,15 τ.μ. και συνολική δόμηση 626,65 τ.μ.,  καθώς και της λυόμενης ξύλινης κατασκευής – καφετέριας επιφανείας 90,88 τ.μ., με δικαίωμα χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου, τα οποία βρίσκονται στο 34ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης επί του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
 
touristiko
 
Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 25 έτη. Το καταβλητέο μηνιαίο μίσθωμα (μίσθωμα εκκίνησης δημοπρασίας) του ακινήτου ορίζεται σε 1.200 €. Από το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα αφαιρείται το ποσό που αναλογεί ανά μήνα στο κόστος επισκευής του ακινήτου, με ανώτατο το ποσό των 915,74 €, όπως αυτό προκύπτει από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας (ήτοι κόστος επισκευής 274.720,50 € : 25=10.988,82 € ετήσιο κόστος και 10.988,82 € : 12 = 915,74 € μηνιαίο κόστος).
Επιτρέπεται η ένταξη για την επισκευή, ανακαίνιση των κτιρίων σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ, LEADER κ.λπ.).
Η επιδίωξη του Δήμου είναι να εξευρεθεί αξιόπιστος ενοικιαστής, που θα προσφέρει 5 – 6 θέσεις εργασίας και το Τουριστικό να είναι σημείο αναφοράς για τον Ταΰγετο. ο επενδυτής θα το επισκευάσει, πιθανόν θα το επεκτείνει και θα το εκσυγχρονίσει, η δε αξία των επισκευών θα αφαιρεθεί από το ενοίκιο. Αυτή είναι η κατεύθυνση και για τα κτήρια δωρεάς Παναγιώταρου στη Μικρή Μαντίνεια, καθώς και για το «Αχίλλειον» και το «Βασιλικόν» στο κέντρο της Καλαμάτας.
 
11. Έγκριση ή μη άσκησης ενδίκου βοηθήματος. Εγκρίθηκε.
 
12. Νομική υποστήριξη πρώην αιρετού. Εγκρίθηκε.
 
13. Ανάθεση δικαστικού χειρισμού υπόθεσης σε πληρεξούσιο δικηγόρο. Δε συζητήθηκε.
 
14. Ορισμός δικηγόρου για θέμα του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά». Εγκρίθηκε.
 
ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΣΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙ
 
15. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου των εγκαταστάσεων εργοστασίου πρώην ΑΣΟ, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Άριος, ως πολυχώρου επιμόρφωσης και αναψυχής (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά σε ένα οικόπεδο εκτάσεως 6.309,74τ.μ. στο οποίο αναπτύσσονται αποθήκες – δεξαμενές σταφίδας και μερικά κτίσματα, όπως ζυγιστήριο, μηχανοστάσιο, χημείο – κατοικία, αποδυτήρια, δεξαμενές και υδατόπυργο από οπλισμένο σκυρόδεμα με ύψος 12-20μ.
Όλα τα κτίρια είναι ηλικίας άνω των 60 ετών και δεν έχουν συντηρηθεί επί μακρόν, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές σε όλα τους τα στοιχεία.
Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) για τη μίσθωση του αναφερόμενου ακινήτου ορίζεται το ποσό των 670€/μήνα. Από το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει από τη δημοπρασία θα αφαιρείται το ποσό που αναλογεί ανά μήνα στο κόστος επισκευής του ακινήτου, με ανώτατο το ποσό των 791,67€, όπως αυτό προκύπτει από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας. Σε περίπτωση που το μίσθωμα το οποίο θα επιτευχθεί στη δημοπρασία, αφού αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί ανά μήνα στο κόστος επισκευής του ακινήτου, είναι αρνητικό, τότε το μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των 100,00 €. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 20 έτη.
 
16. Αποδοχή δωρεάς ενός υπερηχοτομογράφου (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά σε έναν υπερηχοτομογράφο, που ο συνταξιούχος ακτινολόγος Αντώνιος Νικολόπουλος επιθυμεί να παραχωρήσει στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμάτας ως δωρεά. Ο κ. Νικολόπουλος προσφέρεται να προβαίνει ο ίδιος σε εκτίμηση των ασθενών, με τη βοήθεια αυτού του μηχανήματος.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech