Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μύρια χρώματα κι απαράμιλλη ομορφιά στην 4η Ανθοκομική Έκθεση, που εγκαινιάσθηκε στις 16 Μαΐου 2015

Όλα τα χρώματα της άνοιξης ξεδιπλώνονται στα πέταλα των λουλουδιών, που σε μεγάλη ποικιλία μπορεί κανείς να δει και να αγοράσει στην 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία άνοιξε τις πύλες της το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαΐου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Μαΐου. Λουλούδια, φυτά, συστήματα άρδευσης, εργαλεία κήπου και δάσους, λιπάσματα, εφόδια, ανθοσυνθέσεις, όλα αυτά μπορεί κανείς να δει από κοντά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. 
 
louloudia 4
 
Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, όμως, περιλαμβάνει και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια, ιδίως για παιδιά, εργαστήρια κομποστοποίησης και δημιουργία σποροφύτων από την ομάδα Re:Think, προβολή του έργου φυσιολατρικών και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και ομάδων με κοινωφελή δραστηριότητα. Το πρόγραμμα της έκθεσης και των δραστηριοτήτων της μπορείτε να δείτε εδώ.
 
sunaylia-faris
 
Σημειώνεται πως η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στα αρωματικά φυτά, όπως το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το θρούμπι, το δενδρολίβανο, η λεβάντα, η ρίγανη, το τσάι του βουνού, το βαλσαμόχορτο, το θυμάρι κ.ά. Μάλιστα, εκδόθηκε σχετικό φυλλάδιο.
 
Π. ΝΙΚΑΣ: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
 
Η τελετή εγκαινίων, λίγο μετά τις 20.00 του Σαββάτου 16 Μαΐου 2015, ξεκίνησε με αγιασμό, τον οποίο τέλεσε Ιερέας ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας, που μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του για επιτυχή διεξαγωγή της Έκθεσης.
 
teleti 8
 
Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, τόνισε πως η Καλαμάτα έχει σχέση άρρηκτη με τα λουλούδια και σχετικές εκθέσεις διοργανώνονται επί 50 χρόνια. Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου έχει τρεις στοχεύσεις, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος:
 
1) Περιβαλλοντική: «να αναδείξουμε τη χλωρίδα της περιοχής και τα λουλούδια που παράγονται στην περιοχή μας»
2) Ψυχαγωγική: «να προσφέρουμε γνώση, ιδιαίτερα στη νέα γενιά και ψυχαγωγία χωρίς κόστος»
3) Επιχειρηματική: «Να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες της πόλης που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των λουλουδιών και των φυτών», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δήμαρχος. 
 
teleti 3
 
ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ
 
Επεσήμανε, μάλιστα, ότι οι τιμές στις οποίες οι φυτωριούχοι προσφέρουν τα είδη τους είναι πολύ χαμηλές, επομένως το κοινό μπορεί να προβεί σε συμφέρουσες αγορές.
 
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
«ΑΡΤΟΣ – ΟΙΝΟΣ – ΕΛΑΙΟΝ»
 
Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πως κατά τη διεξαγωγή, στα τέλη Αυγούστου, της έκθεσης «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα έχει έναν κεντρικό διάδρομο στρωμένο με κυβόλιθους και θα έχουν συντηρηθεί τα περιφερειακά μονοπάτια του, θα φωτίζεται από 5 μεγάλους πυλώνες και θα είναι περιφραγμένο. Προέτρεψε, δε, τους πολίτες να έχουν θάρρος, να αισιοδοξούν και ζήτησε «να είμαστε ενωμένοι».
 
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη το Δήμο για τη διοργάνωση της Έκθεσης και ζήτησε – μεταξύ άλλων – η Ανθοκομική Έκθεση της Καλαμάτας «να πάρει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση», καθώς «είναι κάτι που λείπει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου», δηλώνοντας βέβαιος ότι η Καλαμάτα θα μπορέσει να επιτύχει αυτό το στόχο.
 
teleti 4
 
Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και οι λοιποί προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν τα περίπτερα των εκθετών, τους συνεχάρησαν για τα καλαίσθητα εκθέματά τους και τους ευχήθηκαν πετυχημένη παρουσία στην Έκθεση.
 
teleti 9
 
Επισημαίνεται ότι την τελετή κάλυψε μουσικά, με πολλά κομμάτια από ελληνικές οπερέτες που διασκέδασαν το κοινό, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
 
filarmoniki 4
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech