Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 12 Μαΐου 2015

Συνήλθε σήμερα, στην 7η/2015 συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:
 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΝΟΤΙΩΣ
ΤΗΣ ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΗΣ
 
1. Έγκριση μελέτης και προϋπολογισμού του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις των Τ.Κ. Αντικαλάμου, Ασπροχώματος και Σπερχογείας της Δ.Ε. Καλαμάτας» και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του έργου αυτού στο χρηματοδοτικό Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης Leader του Άξονα 4 του Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού 226.500 ευρώ με το ΦΠΑ, για τη βελτίωση της βατότητας των κεντρικών δρόμων της περιοχής αναδασμού νότια της εθνικής οδού Ασπροχώματος – Μεσσήνης, καθώς για τη βελτίωση της βατότητας της οδού προς το πρώην εργοστάσιο Φρέντζου, περιοχών που υπάγονται στις ΤΚ Αντικαλάμου, Ασπροχώματος και Σπερχογείας.
 
ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ
ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
 
2. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτροκίνητης ράμπας, προϋπολογισμού 37.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και δημοτικούς πόρους. Η ράμπα αυτή θα τοποθετηθεί στην ακρογιαλιά έναντι του Ιερού Ναού Αναστάσεως, στην Παραλία Καλαμάτας.
 
rabaaa
 
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ
 
3. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν σε υγιεινή και ασφάλεια». Εγκρίθηκε σχετικά με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που αφορούν σε παρεμβάσεις στο 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (κατασκευή περίφραξης), 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (αντικατάσταση κουφωμάτων των φωταγωγών κλιμακοστασίου), 7ο Δημοτικό Σχολείο (καθαίρεση επιχρισμάτων και κατασκευή ψευδοροφής), κτήριο πρώην Πολυκλαδικού (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), 2ο και 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), Νηπιαγωγείο Άριος (κατασκευή WC νηπίων εντός του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Άριος), Γυμνάσιο Αρφαρών (ανακατασκευές γυψοσανίδων στους χώρους υγιεινής), Νηπιαγωγεία βαριάς προκατασκευής (ανακατασκευή δαπέδων με linoleum), επεμβάσεις σε λεβητοστάσια κεντρικών θερμάνσεων των σχολείων.
 
ΜΕ ΤΟΝ 1337 ΤΑ ΠΥΚΝΟΔΟΜΗΜΕΝΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
 
4. Υπαγωγή της 1/2015 Πράξης Εφαρμογής του πυκνοδομημένου τμήματος Ανατολικής Παραλίας Δήμου Καλαμάτας στις προϊσχύουσες του Ν. 4315/24-12-2014 διατάξεις περί εισφοράς σε γη. Εγκρίθηκε όσον αφορά στην υπαγωγή στις διατάξεις περί εισφοράς σε γη που προβλέπονταν από το Ν. 1337/1983, παρ. 4 του άρθ. 8, όπως ίσχυε πριν τις 24/12/2014.
 
5. Παραχώρηση με μίσθωση ειδικών θέσεων στάθμευσης για επαγγελματική χρήση. Εγκρίθηκε όσον αφορά στην παραχώρηση δύο θέσεων στάθμευσης επί της οδού Σωκράτους 4, καθώς στην παραχώρηση μίας θέσης στάθμευσης στην οδό Μακεδονίας 6.
 
6. Παραχώρηση ειδικών θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην παραχώρηση μίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί των οδών Δαγρέ – Φραντζή 6, πριν από την ειδική θέση στάθμευσης που έχει παραχωρηθεί στο ξενοδοχείο George, καθώς και μίας θέσης στάθμευσης επί της οδού Γεωργούλη 12.
 
amea
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
 
7. Απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Σε συνέχεια της 285/2014 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, ανατολικά του Ιερού Ναού Αναστάσεως και μέχρι το Filoxenia, καθημερινά από τις 20.00 έως τις 23.00, από τις 15 Μαΐου 2015 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2015. Επίσης, εγκρίθηκε η τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις θα ισχύουν και κατά τα επόμενα έτη, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
 
paralia
 
Τούτο συνέβη για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς στο πεζοδρόμιο αυτό κατά τις βραδινές ώρες υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση πεζών και μάλιστα μικρών παιδιών, μητέρων με καροτσάκια, ηλικιωμένων, δεδομένου ότι πρόκειται για το δημοφιλέστερο χώρο περιπάτου της Καλαμάτας το καλοκαίρι.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech