Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Συνήλθε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας στην 22η/2015 συνεδρίασή της, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:
 
1. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
 
2. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
 
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όπως για διάθεση: ποσού 6.000 ευρώ σχετικά με τη συντήρηση και επισκευή χώρων υγιεινής στην πλατεία Μαυρομιχάλη, ποσού 37.000 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, ποσού 4.000 ευρώ σχετικά με την κατεδάφιση ερειπωμένου κτηρίου επί της οδού Κλαδά (βορείως του Μεγάρου Χορού).
 
ram
 
4. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για τη «Μίσθωση αυτοκινήτων και μηχανημάτων». Δε συζητήθηκε.
 
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 
5. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις – κρασπεδώσεις δρόμων Δήμου Καλαμάτας». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 202.992,25 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.
 
asf
 
Θα διενεργηθούν 
Α) ανακατασκευές ταπήτων στις οδούς Νέδοντος από το ύψος της γέφυρας πριν την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας έως τη συμβολή με την οδό Σπάρτης, Καρακούση – συμβολή με Ναυαρίνου, Φάριος από Υπαπαντής έως Μητροπολίτου Μελετίου και τμήμα της Μητροπολίτου Μελετίου, Φραντζή από Νέδοντος έως Δαγρέ και πέραν αυτής μέχρι το πέρας της προηγούμενης εργολαβίας ασφαλτόστρωσης, Οδυσσέα Ελύτη από Ναυαρίνου έως Σανταρόζα και Νέδοντος (Δημαρχείο), 
Β) κατασκευή τάπητος σε οδό στο Φραγκοπήγαδο, 
Γ) κατασκευές νέων δρόμων ως εξής: οδός Λαιΐκων (θέση Πλακωτά) από φανοποιείο Σεντεμέντε (σημείο διαπλάτυνσης οδού με κατεύθυνση προς Λαίϊκα), οδός 9ου Συντάγματος Πεζικού από Ορλάνδου έως Σοφούλη, Βύρωνος και Ηροδότου (νέα διάνοιξη), Ιερολοχιτών και Θεμιστοκλέους (νέα διάνοιξη), Θεμιστοκλέους και Τριών Ναυάρχων (νέα διάνοιξη).
 
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
 
6. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις τμημάτων οδών στις Τοπικές Κοινότητες Ταϋγέτου». Εγκρίθηκε, σχετικά με έργο προϋπολογισμού 80.000 ευρώ με το ΦΠΑ και χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ.
 
7. Απόδοση παγίας προκαταβολής Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
 
8. Νομική υποστήριξη δημοτικού υπαλλήλου. Εγκρίθηκε.
 
9. Ανάθεση δικαστικού χειρισμού υπόθεσης. Δε συζητήθηκε.
 
10. Ανάθεση εκτέλεσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής σε δικαστικό επιμελητή. Εγκρίθηκε.
 
11. Ορισμός δικηγόρου για θέμα του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά». Δε συζητήθηκε.
 
12. Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού οικον. έτους 2014 του κληροδοτήματος «Γρηγορίου Αλεξανδρόπουλου». Εγκρίθηκε.
 
13. Κατακύρωση πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Ανεμομύλου (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο την Παναγιώτα Παυλοπούλου, έναντι μισθώματος 130 ευρώ το μήνα, σχετικά με την εκμίσθωση ισογείου κτηρίου εμβαδού 70,25 τετρ. μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Ανεμομύλου, με χρονική διάρκεια μισθώσεως 9 έτη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κυλικείο – αναψυκτήριο.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech