Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Περίφραξη στην παιδική χαρά και συντήρηση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση περιφράξεως, με χρήση καλαίσθητων ξύλινων στοιχείων, στη βόρεια παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση περιφράξεων από ξύλινα στοιχεία στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στο πάρκο του Νέδοντα μεταξύ Μακεδονίας και Λυκούργου, στα Γιαννιτσάνικα στη συμβολή Λακωνικής και Αύρας και στον Άγιο Σίδερη, δίπλα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο. Περιφράξεις θα εγκατασταθούν σε άλλους 5 χώρους παιδικής χαράς, συνολικά δηλαδή σε 9, με στόχο την ασφάλεια των παιδιών και την πιστοποίηση των παιδικών χαρών.
 
perifraksi-paidikis-xaras 4
 
ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
 
Επιπλέον, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων μέσω σχετικής εργολαβίας με τίτλο «Δημιουργία αρδευτικού δικτύου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων», εγκαθίσταται αυτόματο αρδευτικό δίκτυο, το οποίο θα τροφοδοτείται από γεώτρηση του Πάρκου. Με την παρέμβαση αυτή θα αφαιρεθούν οι ορθοστάτες, που είναι επικίνδυνοι για το παιχνίδι των παιδιών και στη θέση τους θα τοποθετηθούν υπόγειοι εκτοξευτές, μη ορατοί όταν δεν διενεργείται άρδευση.
 
ardeutiko 2
 
Μειοδότης έχει αναδειχθεί η εταιρία Λάμπος Ιωάννης και Σία ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 60%, όσον αφορά σε παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 32.619,60 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ.
Ταυτόχρονα, διενεργούνται εργασίες σχετικές με θέματα καθαριότητας, καθώς και εργασίες συντήρησης του πρασίνου και των υποδομών του Πάρκου, ευπρεπισμού των χώρων και των βαγονιών κ.ά.
 
katharismos-suntirisi 3
 
ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
 
Επιπλέον, θα διενεργηθεί στις 19 Μαΐου 2015 διαγωνισμός για το έργο «Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (Κεντρικός διάδρομος κ.λπ.)», με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ με το ΦΠΑ και χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ, δεδομένου ότι οι σχεδιασμένες υπαίθριες διαδρομές περιπάτου, με δαπεδόστρωση από θραυστό υλικό λατομείου (στουρνάρι), έχουν γίνει σήμερα, σε πολλά σημεία τους, ακατάλληλες για χρήση από τους περιπατητές και με την παραμικρή βροχόπτωση σχηματίζεται λάσπη.
Για τον κεντρικό διάδρομο περιπάτου, προβλέπεται η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και ολόσωμης βαφής (χρώματος terracotta), αφού εκτελεσθεί η αναγκαία προεργασία. Επίσης, στους περιμετρικούς διαδρόμους θα γίνει ανακατασκευή της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης από στουρνάρι. Όπου είναι αναγκαίο, θα διενεργηθεί συμπλήρωση κρασπέδων από σκυρόδεμα.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech