Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Έργα ανάπλασης στην Ανάσταση, την Ανάληψη και στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Δήμαρχος, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στους δημοσιογράφους, σχετικά με τη συμπερίληψη στο ΕΣΠΑ των έργων ανάπλασης στις πλατείες Ανάστασης και Ανάληψης, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού. Τα δύο πρώτα έχουν ενταχθεί εκ νέου στο ΕΣΠΑ, για το δεύτερο ήδη υπεγράφη συμφωνητικό με τον ανάδοχο, ενώ για την ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού ο Δήμαρχος ανέφερε πως ειδοποιήθηκε χθες ότι «κι αυτό το έργο εντάσσεται στο ΠΕΠ» του ΕΣΠΑ.
 
megaro
 
Ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους της πόλεως προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και προς το συμπατριώτη μας Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Αλέξανδρο Χαρίτση, για τη συμβολή τους στην ένταξη αυτών των έργων.
«Θα υλοποιηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο και τα τρία», τόνισε ο Δήμαρχος, καθώς ολοκληρώνεται το νυν ΕΣΠΑ.
 
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
 
«Ζητώ την κατανόηση του κόσμου διότι θα κόψουμε το δρόμο στην Ανάσταση», τόνισε ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι «θα κοιτάξουμε στην Ανάσταση, ό,τι κάνουμε επί του δρόμου να το κάνουμε μέχρι τα τέλη Μαΐου, ώστε στην ένταση της σεζόν να μην υπάρχουν ζητήματα επί της Ναυαρίνου». Για όσο δρόμο η Ναυαρίνου είναι κλειστή, η κυκλοφορία θα διενεργείται μέσω παρακάμψεως, βορείως του Ιερού Ναού.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ότι «και επί της πλατείας και επί του δρόμου και νοτίως της Ναυαρίνου θα γίνουν εργασίες. Εκεί θα κατασκευασθεί μια μεγάλη πλατεία, φωτισμένη, με υπερυψωμένο το δρόμο κατά 10 εκατοστόμετρα».
 
anastasi
 
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ
ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ο Δήμαρχος προσέθεσε τα εξής: «Και το σημαντικότερο είναι ότι εκεί θα κάνουμε τις εγκαταστάσεις για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, ώστε να μπορούν κι αυτοί να χαίρονται τη θάλασσα». Μετά από απόφαση που θα ληφθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παραγγελθεί ο μηχανισμός, η ηλεκτρική ράμπα και «θα τον έχουμε οπωσδήποτε μέσα στη σεζόν», όπως είπε ο Δήμαρχος, ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να μπαίνουν με ευκολία στη θάλασσα.
 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ
 
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι έχει ήδη υπογραφεί, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, το συμφωνητικό για την ανάπλαση στην πλατεία Ανάληψης. Τόνισε, δε, ότι «πρέπει να έχει τελειώσει το έργο μέσα σε 2 μήνες, διότι λήγει το ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτείται». Ο Π. Νίκας ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες διότι κατά την πανήγυρη της Αναλήψεως θα υπάρξει αναστάτωση από το έργο, αυτό είναι όμως αναγκαίο λόγω του χρονοδιαγράμματος που τίθεται, μιας και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ που «κλείνει».
 
analipsi 1 1
 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech