Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ελπιδοφόρα συνάντηση για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων

Ελπιδοφόρα υπήρξε η συνάντηση για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μεταξύ των ωρών 12.00 και 14.00 σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου 2015. Στη συνάντηση προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης και μετέσχον από πλευράς Δήμου Καλαμάτας ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Θεοφάνης Στεφανόπουλος και η διευθύντρια Πρόνοιας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικοί σύμβουλοι Υπουργών, καθώς και εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΟΑΕΔ (ως διαδόχου του ΟΕΚ).

Αποφασίσθηκε να συντάξει ο Δήμος Καλαμάτας κείμενο προγραμματικής σύμβασης, που θα συναφθεί μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες και σε 15 – 20 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση για συμφωνία επί του κειμένου και υπογραφή και υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης, για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα και, γενικότερα, για τη διαχείριση του ζητήματος των αθιγγάνων στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού.

Λεπτομέρειες για τη σύσκεψη θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου, αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 και ώρα 13.45.

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Στο μεταξύ, χθες Τρίτη 5 Μαΐου 2015, δημοσιεύθηκε η εξής είδηση:

«Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ελλήνων τσιγγάνων αναζητεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προτίθεται να θέσει σε λειτουργία σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά σε χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη».

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ο υπουργός, είναι η σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, στα οποία, εκτός από τη στέγαση, περιλαμβάνονται η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και η δημοτολογική κατάστασή τους.

Ο κ. Βούτσης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μουτούμα Ρουτίρε, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες (σ.σ. 4 Μαΐου 2015) για να αξιολογήσει την κατάσταση σε σχέση με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ».

 

susk-athig.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech