Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εργασία μαθητών του 1ου Γυμνασίου για τον εναλλακτικό τουρισμό

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, οι μαθήτριες Μαρία Σταθοπούλου, Μαρκελία Τζουβάρα, Ήλια Πίκουλα και Κατερίνα Σπανού, μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, συνοδευόμενες από την καθηγήτριά τους Ευσταθία Σπίνου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Η ομάδα των μαθητριών και μαθητών, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκπόνησε εργασία για τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας, δηλαδή για το θεματικό τουρισμό, που έχει πολλά πεδία εφαρμογής στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας.
 
1ogumn 3
 
Μάλιστα, η Περιβαλλοντική Ομάδα με τη βοήθεια των καθηγητών της δημιούργησε και ιστοσελίδα, καθώς το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον, όπου ανήρτησε όλες τις σχετικές με το θέμα εργασίες, με φωτογραφίες. Η δημιουργία της ιστοσελίδας http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com «μας βοήθησε να γνωρίσουμε το υλικό και μας έδωσε ικανοποίηση», σημείωσαν τα παιδιά μιλώντας με το Δήμαρχο.
 
1ogumn 2
 
Ο Π. Νίκας συνεχάρη την περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου για την επιμέλεια των μελών της και το σπουδαίο αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε, ενώ ευχαρίστησε τα παιδιά και την καθηγήτριά τους για την επίσκεψή τους και την προσφορά του πονήματος.
 
http 1
 
Αναφέρθηκε, δε, στις πολλές επιμέρους παραμέτρους του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, ζητώντας να δημιουργηθεί ένα νέο πόνημα, από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τον επόμενο χρόνο, που θα προτείνει τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να επικεντρωθεί η Καλαμάτα και η περιοχή της, όπως – για παράδειγμα – ο Ταΰγετος και η φυσιολατρική του αξιοποίηση, η μεσσηνιακή – μεσογειακή δίαιτα, τα αθλήματα στο Μεσσηνιακό Κόλπο κ.ά. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμάτας και των πέριξ, για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Στις εκπροσώπους του 1ου Γυμνασίου προσφέρθηκε ο Τουριστικός Οδηγός του Ταϋγέτου, ο πρώτος Οδηγός εναλλακτικού τουρισμού, τον οποίο πριν λίγες ημέρες εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας.
 
1ogumn_1.JPG1ogumn_2.JPG1ogumn_3.JPG1ogumn_4.JPG1ogumn_5.JPGhttp_1.jpghttp_2.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech