Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Νόμιμες αποφάσεις (23 Απριλίου 2015)

Νόμιμες κρίθηκαν από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και μία Κοινή Απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας και του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας, ως ακολούθως: 
 
ΜΕΙΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
 
1. Η 94/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση της συμπλήρωσης του άρθρου 5 (γενικές αρχές) της υπ’ αριθμ. 543/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με τίτλο Γενική Κανονιστική Απόφαση για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, με την παραγράφου με αρ. 17, η οποία έχει ως εξής: «Δύναται, με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, να περιορίζεται ο χώρος παραχώρησης του κοινόχρηστου χώρου με σκοπό την εξυπηρέτηση των πεζών». 
 
d
 
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει, όπως ορίζεται από την ανωτέρω κανονιστική απόφαση και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, σε μείωση του χώρου που διατίθεται προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με σκοπούς την αναβάθμιση και ανάδειξη των ιστορικών και δημόσιων χώρων, καθώς και την καλύτερη μετακίνηση των πεζών.
 
ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΕΚΗΤΟ – ΑΝΩ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ
 
2. Η 128/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση προγραμματικής σύμβασης Κοινωνικής Ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση της μελέτης «Αντιπλημμυρικά έργα Πυρόπληκτων Δήμων Ανδανίας – Οιχαλίας - Αρφαρών Νομού Μεσσηνίας (Αποκατάσταση και αντιπλημμυρική προστασία του δρόμου Πελεκητό-Άνω Βρομόβρυση, Δήμου Καλαμάτας)».
Πρόκειται για την κατασκευή ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, με πίστωση 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου. Ο δρόμος αυτός θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, η οποία είχε πυρποληθεί το 2007 και στη στήριξη ιδίως των κτηνοτρόφων, όπως ο δρόμος Πολιανή – Άνω Αρφαρά, του οποίου την κατασκευή ο Δήμος Καλαμάτας ολοκλήρωσε πέρυσι.
 
3. Η υπ’ αριθμ. 14685 / 1719 / 16-04-2015 Κοινή Απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας και του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας, που αφορά στη μετακίνηση προσωπικού.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech