Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ταχ. Δ/νση:

Αθηνών 99 24134 Καλαμάτα

Πληροφορίες:

Λιοντήρης Γιάννης

Τηλέφωνο:

2721360850

Φαξ:

2721360857

Email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με την υπ. αρ. 576/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συγκομιδή του ελαιόκαρπου από τα ελαιόδενδρα τα οποία ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας, ως εξής:

 

Περιγραφή της έκτασης με τα ελαιόδενδρα προς συγκομιδή.

Α/Α

ΘΕΣΗ

ΕΚΤΑΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ

1.

«Κιόσια»

Τ.Κ. Μυρσινοχωρίου Δήμου Πύλου Νέστορος

2.805 τ.μ.

20 παραγωγικά

2.

«Νικολέτσια» Μυρσινοχωρίου Δήμου Πύλου Νέστορος

14.245 τ.μ.

150 παραγωγικά

3.

Νέο Δημαρχείο Καλαμάτας

 

40 μεσαία ελαιόδενδρα

4.

Ορλάνδου και 9ου Συντάγματος Πεζικού απέναντι από το Πανεπιστήμιο

 

30 παραγωγικά ελαιόδενδρα

5.

Άγιος Κωνσταντίνος εμπόρων

 

Περίπου 30 παραγωγικά

6.

Δυτικό Εμπορικό Κέντρο βόρεια του Ναού Αγίας Τριάδας

 

Περίπου 30 παραγωγικά

7.

Δημοτικό οικόπεδο Αγία Άννα

 

3 παραγωγικά και 1 ελιά Καλαμών

8.

Εργατικές κατοικίες Ο.Ε.Κ. Αγίας Τριάδας Νέες

 

Περίπου 10 παραγωγικά

Λόγω του επίκαιρου της ελαιοκομικής περιόδου και η χρονική αδυναμία ανάδειξης εκμισθωτών (όπου είναι δυνατόν νομικά), πρέπει να συγκομισθεί ο ελαιόκαρπος και το παραγόμενο ελαιόλαδο να οδηγηθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας.

Με την επίβλεψη των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα συγκομισθεί ο ελαιόκαρπος από ενδιαφερόμενους δημότες που έχουν ανάγκη και είναι αγρότες ή γεωτεχνικοί (γνώστες της καλλιέργειας της ελιάς) με τους παρακάτω όρους και κριτήρια:

  • Οικονομικά κοινωνικά κριτήρια (άνεργοι ή χαμηλόμισθοι ή πολύτεκνοι αγρότες).
  • Να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ελαιοσυλλογής (πανιά, πάνινους σάκους, κλαδευτικά εργαλεία, μηχάνημα αποκάρπισης, τιναχτήρια μηχανικά ή φυσικά).
  • Ανά συγκροτημένο ελαιοπερίβολο να ορίζεται ένας ωφελούμενος και υπόλογος.
  • Με δικά τους μέσα ο συγκομισθείς καρπός θα μεταφερθεί αυθημερόν σε ελαιοτριβείο επιλογής τους εντός γεωγραφικών ορίων Δήμου Καλαμάτας.
  • Μετά την έκθλιψη του ελαιόκαρπου, αφού αφαιρεθεί το ποσό ή ποσοστό δικαιώματος, έκθλιψης και μεταφοράς, θα παραδοθεί στον Δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα στον Διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, το 35% του παραγόμενου ελαιολάδου από τον ανάδοχο της ελαιοσυλλογής για τις ανάγκες των κοινωνικών δομών του Δήμου.
  • Την επομένη ημέρα της παραγωγής ελαιόλαδου θα παραδοθούν με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής σε συσκευασίες των πέντε (5) λίτρων το αναλογούν ποσό ελαιόλαδου στον Δήμου Καλαμάτας (Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών – Κεντρικό Δημαρχείο Αθηνών 99 – 24134 Καλαμάτα).
  • Το ελαιόλαδο θα συνοδεύει η απαραίτητη απόδειξη έκθλιψης παραγωγής τιμολόγησης και αναγραφής ποσοτήτων από το ελαιοτριβείο επ’ ονόματι του Δήμου Καλαμάτας.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του προσκομίζοντας στο πρωτόκολλο του Δήμου αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς απόδειξη των ανωτέρω κριτηρίων εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Οι αιτήσεις και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά θα διαβιβαστούν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας η οποία θα αποφασίσει σχετικά με την συλλογή του ελαιόκαρπου για την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021.

          

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

                

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech