Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μικροί καλλιεργητές

Δραστηριότητα 1:Μικροί Καλλιεργητές

Υλικά:

Τα υλικά που χρειαζόμαστε, τα έχουμε όλα στο σπίτι μας! Δεν είναι τίποτα περίπλοκο. Χρειαζόμαστε:

  • Ένα πλαστικό κεσεδάκι από γιαούρτι ή ένα πήλινο
  • Βαμβάκι
  • Σπόρους από φακές ή φασόλια ή ρεβίθια (οτιδήποτε προτιμά ο καθένας να φυτέψει, μπορείτε και με όλα J)
  • Νερό
  • Και καθημερινή φροντίδα J

Για όποιον θέλει να το συνεχίσει για περισσότερο καιρό, θα χρειαστεί να έχετε και ένα μικρό γλαστράκι για μεταφύτευση (ζητείστε τη βοήθεια των γονιών σας).

Μέθοδος/Διαδικασία:

Ναι ναι, όπως καταλάβατε θα φυτέψουμε τις πρώτες μας φακούλες. Οπότε θα δείξουμε όλη την διαδικασία για να φτιάξετε και εσείς με τη βοήθεια των γονιών σας.

Αρχικά, παίρνουμε ένα κεσεδάκι από γιαούρτι (πλαστικό ή πήλινο) και κόβουμε τόσο βαμβάκι, ώστε να καλύψει τον πάτο του κεσεδιού.Αφού πατήσουμε καλά με το χέρι μας το βαμβάκι, έτσι ώστε να κάτσει λίγο, το βρέχουμε με λίγο νερό.

Στη συνέχεια παίρνουμε μερικές φακές και τις διασκορπίζουμε πάνω στο βρεγμένο βαμβάκι.Ύστερα ξανάποτίζουμε ώστε το βαμβάκι να έχει αρκετό νερό, αλλά να μην καλύπτει τις φακές (κοινώς να μην γίνει μπλουμ μπλουμ!).

Επιπλέον, αφήνουμε τις φακές στο παράθυρο και ποτίζουμε μέρα παρά μέρα ή όταν βλέπουμε ότι το βαμβάκι δεν είναι υγρό.Μετά από τουλάχιστον 3-4 μέρες, οι φακές μας θα αρχίσουν να βγάζουν κλωναράκια.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Μόλις σχηματιστεί ρίζα και τα πρώτα φύλλα, οι φακές και τα ρεβίθια είναι έτοιμα για μεταφύτευση σε μία μικρή γλάστρα.

Τέλος, μην ξεχάσετε να βάλετε ένα χαρτάκι πάνω στο κεσεδάκι με το όνομα σας. Μπορείτε επίσης να ζωγραφίσετε ένα χαρτάκι και να το κολλήσετε στο κεσεδάκι σας για να το κάνετε ακόμα πιο όμορφο!

Χρόνος: 10-15 λεπτά

Πηγή:https://astropeleki.wordpress.com/2008/10/29/%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82/

Ακολουθήστε τον παραπάνω σύνδεσμο για να σας βοηθήσουν και οι αντίστοιχες εικόνες.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Μιχαλόπουλος Μιχάλης - Περιβαλλοντολόγος

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech