Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

η Αρήτη της Ροδιάς

Απαιτούμενα υλικά:


1. Το παραμύθι με τίτλο «Η Αρήτη της ροδιάς», το οποίο παρατίθεται στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο Η Αρήτη της ροδιάς και οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν σε εικονογραφημένη μορφή, συνοδευόμενο από ηχητική αφήγηση.
2. Δραστηριότητες σχετικές με το παραμύθι «Η Αρήτη της ροδιάς», τις οποίες οι μαθητές μπορούν είτε να τις εκτυπώσουν είτε να τις επιλύσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους.


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά.


Η διαδικασία σε απλά βήματα:


1. Παρουσιάζουμε το παραμύθι «Η Αρήτη της ροδιάς» και ζητάμε από τα παιδιά, αφού παρατηρήσουν προσεχτικά τις εικόνες και την πλοκή του παραμυθιού, να ακολουθήσει συζήτηση για το περιεχόμενό του.
2. Έπειτα, καλούνται να δώσουν απάντηση το ερώτημα: «Τι πιστεύετε ότι η συμβολίζει η ανθισμένη ροδιά, κάτω από την οποία κοιμάται το μικρό κορίτσι;» (βλ. Παράρτημα 1).
3. Στη συνέχεια, τα παιδιά καλούνται να αναφέρουν και να περιγράψουν το παραμύθι, το οποίο θα επέλεγαν να πουν στο μικρό κορίτσι, εάν βρίσκονταν στη θέση του βασιλιά (βλ. Παράρτημα 2).
4.Ακόμη, τα παιδιά ονοματίζουν, σχεδιάζουν και χρωματίζουν τα δώρα που άφησε ο βασιλιάς δίπλα στο κορίτσι (βλ. Παράρτημα 3).
5.Επιπρόσθετα, χρωματίζουν και γράφουν τα ονόματα των αγαπημένων τους προσώπων πάνω στο πάπλωμα της Αρήτης (βλ. Παράρτημα 4).
6.Τέλος, τα παιδιά καλούνται να στολίσουν και να χρωματίσουν το λουλουδένιο στεφάνι για το κεφάλι του μικρού κοριτσιού (βλ. Παράρτημα 5).


Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Γκιγκόπουλος Δημήτρης
Πηγή: Anna's Pappa blog

 

Παράρτημα 1

γκ1

Παράρτημα 2

γκ1

Παράρτημα 3

γκ3

Παράρτημα 4

γκ4

Παράρτημα 5

γκ5

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech